Kalajoen kaupungin ruokapalvelut huolehtivat tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen ruokailut.

Lounas ja päivällinen valmistetaan keskuskeittiö Merrassa. Pääsääntöisesti asumispalveluyksiköiden henkilökunta huolehtii aamupalan, päiväkahvin ja iltapalan valmistuksesta sekä ruokien tarjoilusta.

Asumispalveluyksiköiden päivittäiseen ruokailuun kuuluu aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen sekä iltapala.

Ruokalistan laadinnassa noudatetaan 6 viikon kiertävää ruokalistaa. Ruokalistan suunnittelussa huomioidaan juhlapyhät sekä huomioidaan asiakaskunnan makutottumukset ja ravitsemuksellisuus. Ruoka koostetaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa huomioidaan myös ruoan rakenne sekä maustaminen.

Erityisruokavaliot huomioidaan asiakastarpeen mukaan. Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää.