Kalajoen kaupungin ruokapalvelut huolehtii akuuttiosaston ruokapalvelusta.

Osastoruokailujen päivittäisiin ruokailuihin kuuluvat aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Keskuskeittiö Merta valmistaa ateriat.

Ruokalistan laadinnassa noudatetaan 6 viikon kiertävää ruokalistaa. Ruokalistan suunnittelussa huomioidaan juhlapyhät sekä huomioidaan asiakaskunnan makutottumukset ja ravitsemuksellisuus. Ruoka koostetaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa huomioidaan myös ruoan rakenne sekä maustaminen.

Ravitsemus on osa kokonaishoitoa. Erityisruokavaliot huomioidaan asiakastarpeen mukaan. Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osaston henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää.