Muutaman kilometrin päässä Kalajoen keskustasta, Plassin vanhassa kaupungissa on myytävänä kulttuurihistoriallinen Santaholman vanha pääkonttorirakennus ja makasiinirakennus tontteineen. Tämä kauppakartanonakin toiminut talo on osa Plassin idyllistä vanhaa kylämiljöötä ja sijaitsee Kalajoen jokirannassa, noin 2 kilometrin päässä jokisuuta ja aukeavaa merta.

Osin hirsirakenteinen toimistorakennus on tiettävästi rakennettu 1800-luvun alkupuolella ja sitä on laajennettu rankarakenteisella lisäosalla 1950. Rakennus sijaitsee Kalajoen jokimaisemassa 2264 neliön tontilla. Tontilla on myös 1800-luvulla rakennettu kaksikerroksinen makasiinirakennus. Rakennukset ovat asemakaavalla suojeltuja alueen historian kannalta tärkeinä rakennuksina.

Päärakennuksessa on 7 h, 2 k, 2 wc, 2 varastoa ja 3 kuistia. Sähkölämmitteinen n. 224 m2 rakennus vapautuu sopimuksen mukaan. Tällä hetkellä rakennus toimii Plassin kylätalona. Irtaimisto ei kuulu kauppaan.

Kiinteistöön on teetetty kuntotutkimus, joka on luettavissa täältä.

Tarjousohjeet

HUOM! Tarjousaikaa on jatkettu. Kalajoen kaupunki pyytää sitovia allekirjoitettuja tarjouksia kohteesta 11.8.2017 mennessä, osoitteeseen

Kalajoen kaupunki
Santaholman pääkonttori
Kalajoentie 5
85100 Kalajoki

Kalajoen kaupunki on asettanut kohteelle pohjahinnaksi 60 000 euroa. Tarjouksessa tulee kertoa kiinteistön suunniteltu käyttötarkoitus, etusijalla on elinkeinotoiminnan harjoittaminen kiinteistössä.

Elinkeinotoimintana voidaan pitää esimerkiksi kiinteistön käyttämistä kahvila/ravintola-, liike-, työpaja- tai hallintotarkoituksiin.

Kalajoen kaupunki valitsee tarjouksista hinnan ja käyttötarkoituksen perusteella kokonaistaloudellisimman tarjouksen. Saadut tarjoukset pisteytetään kokonaistaloudellisuudella siten, että hinnalla on enintään 50 % painoarvo (50 pistettä siten, että korkein tarjous saa täydet 50 pistettä ja muut suhteessa siihen) ja käyttötarkoituksella 50 % painoarvo (50 pistettä siten, että käyttötarkoitus pisteytetään asteikolla 0-50 pistettä). Käyttötarkoituksen arvioinnissa painopiste on elinkeinoelämää edistävillä ja tukevilla sekä työllistävillä ratkaisuilla. Tarjoaja voi saada yhteenlaskettuna enintään 100 pistettä.

Kaupunki pidättää oikeuden olla hyväksymättä mitään tarjouksista.