18 uutta koronatartuntaa Kalajoella

Koronatiedotus

Kaikkia 17.10.2021 noin kello 14.30-19 Kalajoen jäähallilla olleita kehotetaan seuraamaan erityisen tarkasti oireitaan ja hakeutumaan välittömästi koronatestiin pienimmissäkin oireissa, vaikka olisit jo rokotettu. 

Sunnuntaina 17.10.2021 JHT Akatemia pelasi kotipelin Kalajoen jäähallilla Utajärven Urheilijoita vastaan. Ensimmäiset tartunnat todettiin perjantaina 22.10., jonka jälkeen oireisia joukkueen jäseniä testattiin perjantain aikana laajamittaisesti. Perjantaina testatuista pelaajista ja pelin toimitsijoista on löytynyt lisää koronatartuntoja viikonlopun aikana. Tartunnat ovat levinneet myös täysin rokotettujen keskuudessa.

Tämän tartuntaryppään lähde on todennäköisesti Utajärven joukkueen pelaajissa, joissa on todettu useita tartuntoja viime viikon aikana. Utajärven Urheilijat ovat tiedottaneet tartunnoista mm. omalla Facebook-tilillään.

JHT Akatemian lauantaille 23.10. suunniteltu peli peruttiin tartuntatautilääkärin suosituksella, yhteistyössä JHT:n valmennusjohdon kanssa.

Lisäksi tänään maanantaina 25.10. on ilmennyt kaksi tartuntaa henkilöillä, jotka ovat olleet pelissä yleisössä, eikä heillä ole ollut tiettävästi suoraa kontaktia kummankaan joukkueen pelaajiin. Tällä perusteella on oletettava, että myös katsomossa on ollut koronaviruspositiivinen henkilö, joka on voinut levittää tartuntaa katsomossa olleisiin henkilöihin.

Yhteensä tähän tartuntaryppääseen liittyy jo 18 tartuntaa, osa pelaajilla, osa heidän perheenjäseniinsä levinneitä tartuntoja ja useita altistuneita tartunnan saaneiden lähipiirissä.

Tartunnanjäljitys on kontaktoinut kaikki tartunnan saaneet ja altistuneet.

Koska myös pelikatsomossa ja pelikaukalon ulkopuolella hallin tiloissa on ollut mahdollista altistua koronaviruspositiiviselle henkilölle, niin kaikkia 17.10. jäähallilla olleita henkilöitä kehotetaan seuraamaan erityisen tarkasti oireitaan ja hakeutumaan välittömästi testiin pienimissäkin oireissa, vaikka olisi jo kahteen kertaan rokotettu.

Muistetaan vielä nämä perusohjeet koronavirukselta suojautumiseen:

  • pese kädet usein ja käytä käsidesiä
  • peitä nenän ja suun alue yskiessä ja aivastaessa
  • pidä etäisyyttä muihin ihmisiin ja käytä maskia tarvittaessa
  • jos olet kipeä, pysy kotona ja mene tarvittaessa koronatestiin.

Ajanvaraus koronatestiin

Koronatestiajan voi varata ensisijaisesti sähköisesti www.kalajoki.fi/tk-sahkoinen-ajanvaraus tai soittamalla numeroon 044 4691 502 seuraavina aikoina:

  • maanantai, tiistai ja torstai kello 8-15.30
  • keskiviikko kello 8.30-15.30
  • perjantai kello 8-14.30.

Mervi Manninen
vs. ylilääkäri