9 uutta koronatartuntaa

Koronatiedotus

Keskiviikkona ja torstaina on todettu 9 uutta koronavirustartuntaa. Päiväkoti Arkissa on ollut mahdollista altistua koronavirukselle 21.-22.10.2021.

Uusia koronavirustartuntoja

Keskiviikkona ja torstaina 27.-28.10. on ilmaantunut 9 uutta koronavirustartuntaa, jotka kaikki liittyvät aikaisemmin tiedotettuun tartuntaketjuun. Myös muutamia uusia altistumisia on todettu ja heitä kontaktoidaan parhaimmillaan.

JHT Akatemian pelistä lähteneestä ketjusta osa tartunnan saaneista on saanut kaksi rokotetta ja osa on rokottamattomia. Sairaalahoidossa on edelleen kaksi henkilöä.

Jos olet ollut jäähallilla 17.10. tai olet ollut tekemisissä sairastuneen henkilön kanssa, mutta sinua ei ole asetettu karanteeniin, niin suosittelemme kuitenkin vahvasti välttelemään kaikkia tarpeettomia sosiaalisia kontakteja. Tartunta näyttää leviävän herkästi myös kaksi kertaa rokotettuihin.

Jos tiedät altistuneesi ja alat oireilla, niin hakeudu välittömästi koronatestiin. Testiin on mahdollista päästä myös viikonloppuisin lähialueiden näytteenottopisteissä. Lue lisää testipaikoista koronatiedotus-sivustoltamme.

Mahdollinen altistumispaikka

Päiväkoti Arkissa on voinut altistua koronapositiiviselle henkilölle:

  • torstai – perjantai 21.-22.10.2021

Jos lapsi on ollut hoidossa tai olet ollut näinä päivinä töissä Arkissa, on tämän jälkeen alkaneisiin ylähengitystieoireisiin suhtauduttava tavallista vakavammin ja hakeuduttava herkemmin koronavirustestiin, vaikka olisi kaksi kertaa rokotettu.

Seuranta-aika alkaa altistumispäivästä ja kestää 10 vuorokautta, jonka jälkeen riski tautiin sairastumiselle on ohitettu. Kun hakeudut testiin oireisena, muista mainita altistumismahdollisuus. Oireisen tulee välttää kaikkia sosiaalisia kontakteja. Oireettomia ei testata.

Altistuminen ei aiheuta muutoksia päiväkoti Arkin toimintaan.