Ajankohtaista koronaan liittyen 31.5.2021

Koronatiedotus

Ajankohtaista tietoa voimassa olevista koronarajoitteista ja -suosituksista, infektiovastaanotosta ja koronarokotuksista.

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset

Uudet, väljennetyt suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 31.5.-13.6.2021. 

Rokotukset

Rokotteita annetaan tällä hetkellä noin tuhat viikossa. Yli 16-vuotiaiden rokotekattavuus Kalajoella on jo 59,7 %. Tehosterokotteen on saanut 1280 henkilöä.

Rokotukset siirtyvät 7.6.2021 alkaen Merenojan yhtenäiskoulun tiloihin (Pohjankyläntie 6). Rokotuspaikkana toimii yhtenäiskoulun pääaula/ruokasali (sisäänkäynti A, Pohjankyläntien puolelta).

Koulun edessä olevalle linja-autopysäkille voi pysäköidä rokotuksen ajaksi. Invakortilla pääsee pysäköimään pääoven eteen. Lisäksi parkkialuetta on liikuntasalin päässä Lankilantien ja Pohjankyläntien kulmassa. Koululle on kävelymatka keskustan palveluista. Koulun pihalla on tarkempi ohjaus.

Pukeudu rokotukseen tullessasi t-paitaan tai helposti riisuttavaan pitkähihaiseen.

Infektiovastaanotto Kalajoelle

Infektiopotilaiden vastaanotto on siirtynyt. Uusi osoite on Tohtorintie 4, Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston C-siiven päädyssä.  Käynti on Tohtorintien puolelta, leikkikentän puoleisesta päädystä. Infektiovastaanottotoiminta Himangalla on päättynyt. Himangalla järjestetään vain kiireetöntä hoitoa ajanvarauksella ja jononpurkua. Kaikki vastaanottotoiminta ensiapua lukuun ottamatta tapahtuu ajanvarauksella puh. 044 4691 502.

Koronatilanne

Uusi koronatapauksia tai -altistumisia ei ole todettu Kalajoella ti 25.5.2021 jälkeen.