Arjen työtä poikkeusoloissa, osa 11

Mari Palin

Monen työntekijämme arki muuttui maaliskuun puolivälissä, kun koronaepidemiasta seurannut poikkeustila Suomessa alkoi. Osalla työtehtävät muuttuivat välittömästi ja osa siirtyi tekemään omaa työtään etänä. Toki on niitäkin, joiden työtehtäviin korona ei ole vaikuttanut. Tämä poikkeuksellinen tilanne on haastanut kaikkia joustavuuteen ja olemme joutuneet mukautumaan työskentelyyn erilaisessa ympäristössä. Muutamat työntekijämme kertovat omin sanoin uudesta koronaepidemian muuttamasta työarjestaan.

Juttusarjamme Arjen työtä poikkeusoloissa päättyy hieman eri näkökulmaan kuin aiemmat jutut. Kerromme nyt siitä, miten valokuitu mahdollistaa paremman etätyön. Tästä meille kertoo myyntipäällikkö Mari Palin Kalajoen Kuitu Oy:stä.

KUITU MAHDOLLISTAA PAREMMAN ETÄTYÖN

Kalajoen Kuitu Oy:n tavoitteena on tarjota kalajokisille mahdollisimman hyvät tietoliikenneyhteydet. Ennen koronapandemiaa ehdittiin kytkeä yli 900 liittymää käyttöön, joten isolla määrällä on jo varma ja nopea yhteys käytössä. Ennen pandemiaa kuituyhtiön toimisto oli auki ja asiakaskäyntejä pystyttiin tekemään normaalisti.

Viimeiset kaksi kuukautta moni yhtiön työntekijä on tehnyt etätöitä kotoa kuten minäkin. Toimisto jouduttiin sulkemaan ja asiakaskäyntejä on vähennetty. Ovelta ovelle -myyntityö on keskeytetty. Töitä tehdään paljon etänä ja esimerkiksi pihasuunnitelmien teosta on ohjeistettu asiakkaita myös niiden itsenäiseen tekemiseen.

Asiakkaiden kannalta on harmillista, että toimisto on suljettuna, mutta pyrimme vastaamaan eri kanavia pitkin tuleviin asiakkaiden yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti. Kaikilla perheellisillä etätyötä tekevillä työntekijöillä tietenkin on ollut omat haasteensa, kun kotona ovat olleet myös kouluikäiset ja alle kouluikäiset lapset.

Terveisesi lukijoille:

Teemme parhaamme, että valokuituverkko toimii mahdollisimman hyvin! Etätyö ja etäkoulu ovat nostaneet dataliikenteen käyttöä ja käyttöä on tullut valtakunnallisestikin nimenomaan päiväsajalle lisää. Rakentaminen on käynnissä Hiekkasärkillä ja siellä työt etenevät hyvää vauhtia eli pian saadaan uusia huippuyhteyksiä käyttöön.

Mari