Arjen työtä poikkeusoloissa, osa 4

Nina Heikkilä

Monen työntekijämme arki muuttui maaliskuun puolivälissä, kun koronaepidemiasta seurannut poikkeustila Suomessa alkoi. Osalla työtehtävät muuttuivat välittömästi ja osa siirtyi tekemään omaa työtään etänä. Toki on niitäkin, joiden työtehtäviin korona ei ole vaikuttanut. Tämä poikkeuksellinen tilanne on haastanut kaikkia joustavuuteen ja olemme joutuneet mukautumaan työskentelyyn erilaisessa ympäristössä. Muutamat työntekijämme kertovat omin sanoin uudesta koronaepidemian muuttamasta työarjestaan.

 

Muutoksista koulunkäynninohjaajan työstä meille kertoo Nina Heikkilä

 

Ennen koronaepidemiaa työskentelin Pohjankylän koululla koulusihteerinä/koulunkäynninohjaajana. Työskentelin lasten parissa ohjaten heitä koulutyöskentelyssä. Lisäksi tein koulusihteerin töitä kuten laskujen asiatarkistusta, vakuutuspapereita ja muita toimistotöitä.

Tällä hetkellä työskentelen Kalajoen kotihoidossa pääsääntöisesti vanhusten parissa mutta myös muiden asiakkaiden kanssa, jotka tarvitsevat apua selvitäkseen kotona. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja olen siksi siirtynyt hoitoalan tehtäviin.

”Tämä on ollut mielenkiintoista ja toisaalta mukavaa vaihteluakin omaan työhön, kun on niin erilaista” Nina kertoo. Olen joutunut kaivamaan itsestäni esiin uusia puolia ja muistelemaan millaista on tehdä hoitotyötä. Siitä on jo aikaa, kun viimeksi olin hoitopuolella töissä mutta nyt työ sujuu jo ihan hyvin. Onneksi on ollut hyvät uudet työkaverit opettamassa talon tavoille. Hoitotyössä päivät eivät ole samanlaisia ja myös työajat ovat aivan erilaiset kuin mihin olen tottunut. Olen nyt vuorotyössä (aamu- ja iltavuoroa), mikä tarkoittaa, että vapaata voi olla keskellä viikkoakin ja se on ollut ihan mukavaa näin perheelliselle.

Terveiseni lukijoille: ”Voimia jokaiselle tähän haastavaan aikaan. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta ja muistetaan, että vaihtelu voi toisinaan olla ihan virkistävääkin.”

Terveisin,
Nina