Monipuolinen Kalajoki

Kalajoki on monipuolinen, meriluonnon ja jokilaaksojen kaupunki, joka tarjoaa viihtyisän asuinympäristö sekä monipuoliset palvelut.

Kaavoituksella ja muulla maankäytöllä mahdollistetaan kaupungin kehittyminen sekä luodaan kestävää, mielenkiintoista ja viihtyisää yhdyskuntarakennetta. Merellisyys ja jokivarret pyritään hyödyntämään maankäytön suunnittelussa.

Hyvinvointipalvelut tukevat asukkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä sekä kasvua ja oppimista tarjoamalla asiakaslähtöiset ja oikea-aikaiset palvelut laadukkaasti ja taloudellisesti. Hyvinvointipalvelut vastaavat varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluista.

Jos ajatuksissa on oman kodin tai loma-asunnon rakentaminen tutustu merelliseen tonttitarjontaamme, liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksien sekä palveluiden äärellä.

Haluamme palvella asiakkaitamme aurinkoisesti ympäri vuoden. Voit osallistu ja vaikutta kaupungin päätöksentekoon monin eri tavoin.

Anna palautetta suoraan, jokaisella sivulla olevan  Annan palautetta –linkki tai virallisempien väylien kautta. Anna palautetta –linkin kautta palaute ohjautuu kunkin palvelun vastuuhenkilölle.

Olet tervetullut asumaan ja viihtymään meren ja jokilaaksojen viihtyisään kaupunkiin!

Viihdy, osallistu ja vaikuta

Viihdy, osallistu ja vaikuta

Meri, jokilaaksot, laajat peltoaukeat sekä Hiekkasärkkien hiekkadyynit tarjoavat monimuotoisen ja kauniin luonnon, jossa asua, tehdä työtä, liikkua ja harrastaa.

Mietitkö minne menisit, mitä tekisit tai haluaisitko osallistua ja vaikuttaa?

Kaupunki ylläpitää useita ulkoilu ja liikunta-alueita sekä antaa mahdollisuuksia monenlaiseen harrastamiseen.

Kaupungissa tapahtuu koko ajan. Tapahtumakalenteriin päivittyy uusia tapahtumia jatkuvasti. Käytä mahdollisuutta ilmoita tapahtumistasi.

Kalajoki Akatemia on Kalajoen kaupungin vapaa-aikatoiminnasta, taiteen perusopetuksesta sekä urheilu- ja kulttuuriopisto toiminnasta vastaava yksikkö.

Tutustu vapaa-aika ja liikuntapalveluiden tarjontaan. Kirjasto järjestää kaupunkilaisille yhtenäiset mahdollisuudet sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastamiseen, jatkuvaan tietojen, taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämiseen, kansainvälistymiseen ja elinikäiseen oppimiseen.

Kulttuuripalvelut edesauttavat kuntalaisten tasavertaisia mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin kokemiseen ja tuottamiseen, henkiseen virkistymiseen, elämyksellisyyteen ja virikkeelliseen toimintaan.

Nuorisopalveluissa annamme eväitä hyvään elämään, tuemme arjessa ja autamme elämänhallinnassa.

”On ihanaa, kun voi olla omasta kotikaupungistaan ylpeä! Meillä on monta juttua piirun verran paremmin!” Lainaus asukkaan ajatuksista – Kannattaa olla kalajokinen – kampanjassa.