Kalajoen kaupungin ja Ylke –hankkeen yhteistyössä järjestämä Kalajoen kaupunkiaukion piha- ja puistoalueiden suunnittelukilpailu on päättynyt ja tulokset ovat selvillä.

Essi Mäkinen (vas.) ja Tuuli Salovuori palkintojenjakotilaisuudessa 19.5.2017 (Kuva: Terho Männistö)

Kilpailijat sijoittuivat seuraavasti:

  1. sija: Essi Mäkinen – Kolme muuta vuodenaikaa, Hämeen ammattikorkeakoulu
  2. sija: Laura Turunen – Särkkä, Aalto-yliopisto
  3. sija: Tuuli Salovuori – Suorat linjat, Aalto-yliopisto

Yleisön suosikki: Tuuli Salovuori – Suorat linjat, Aalto-yliopisto

Kilpailuun ottivat osaa myös Niko Etula (Hämeen ammattikorkeakoulu) työllä Ajatusten ja tunteiden puisto, Hanna Poutanen (Aalto-yliopisto) työllä Virta sekä Kaisla Rahkola (Aalto-yliopisto) työllä Tilkut.

Kalajoen kaupunki jakoi palkintoja yhteensä 5000 euron edestä. Ensimmäiselle sijalle tullut lunasti itselleen 2500 euron palkkion, toiselle sijalle tullut 1400 euroa, kolmannelle sijalle tullut 700 euroa ja yleisöäänestyksen voittaja sai 400 euroa.

Sijoitukset ratkaisivat kilpailulle asetettu palkintolautakunta, joka teki valintansa tietämättä töiden tekijöitä. Yleisöllä oli mahdollisuus käydä tutustumassa töihin ja käydä äänestämässä suosikkiaan Kalajoen kaupungin pääkirjastossa 27.4.-13.5.17.

Suunnittelukilpailu järjestettiin yhteistyössä Kalajoen kaupungin ja Ylke (Ympäristön luova kehittäminen yhteisöllisin ja opetuksellisin menetelmin) –hankkeen kanssa. Hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston sekä Rieska Leader ry:n rahoittama.