Digitori-tapahtuma Virta-salissa 10.5.2023

Digitori 10.5.2023. Eri osallistujien logoja. Nimet löytyvät tekstistä.

Digitori-tapahtuma on keskiviikkona 10.5.2023 klo 13–18 Virta-salissa, jossa eri palveluntuottajat esittelevät sähköisiä asiointipalveluitaan ja opastavat niiden käytössä. Tapahtuma on maksuton ja avoin. Tule rohkeasti hakemaan tietoa ja opastusta suoraan asiantuntijoilta. Tervetuloa!

Matalankynnyksen tapahtuman tavoitteena on tehdä paikkakuntalaisille tutuksi erilaiset sähköiset asiointipalvelut ja niiden käyttö, sekä innostaa ja rohkaista kuntalaisia digipalveluiden pariin. Palveluntuottajat eri sektoreilta tarjoavat opastusta, neuvontaa ja tietoa omista asiointi- ja digipalveluistaan. Tavoitteena on myös tuoda tutuksi Kunta-Akkuna, josta löytyy Kalajoen kaupungin tarjoamia sähköisiä palveluita niin sanotusti yhden akkunan alta.

Tapahtuman esittelijät

Tapahtumaan esittelijöiksi ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde ja alueen laboratoriopalveluista vastaava NordLab, Poliisi, Avain Säästöpankki, SP-koti, Nordea, LähiTapiola, Mehiläinen ja Terveystalo. Esillä on myös OmaKelan ja OmaVeron asiointivideoita sekä Kalajoen työllisyyspalvelut tulevat esittelemään TE-palveluiden Oma asiointipalvelua sekä Työmarkkinatoria. Kunta-Akkunasta opastusta ja neuvontaa saa varhaiskasvatuksen eDaisysta, Kalajoen Vuokra-asuntojen asiointipalveluista, rakentamisen lupa-asiointipalvelu Lupa.fi:stä sekä tila- ja paikkavarausjärjestelmä Timmistä. Esittelypisteitten lisäksi tapahtumassa on esittely- ja tietoiskuja Virtasalin puolella.

Virta-salin tietoiskujen aikataulu

13:30 alkaen opiskelijoille suunnattua esittelyä

  • Kalajoen työllisyyspalvelut: Työmarkkinatori
  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
  • Nuoriso-ohjaaja: Nettikiusaaminen
  • OmaVeron ja OmaKelan asiointivideot

14.30 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde ja NordLab
15.00 Nordea
15.15 Työmarkkinatori
15.45 Kunta-Akkuna
16.15 Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde  ja NordLab

Muutokset aikatauluun mahdollisia.

Työpaja pienryhmätilassa

Järjestämme myös työpajan, jossa pääset skannaamaan objekteja VR-maailmaan ja tekemään taidetta tekoälyn avulla.

  • Tekoälytaide & -runous: Anna tekoälyn johdattaa sinut luovuuden maailmaan, kirjoita runoja ja luo Unelmien Kalajoki -tyylisiä taideteoksia yhdessä teknologian kanssa.
  • 3D-esineiden skannaus: Tuo mukanasi mielenkiintoisia esineitä ja muuta ne hämmästyttäviksi 3D-malleiksi.
  • Metaverse-sukellus: Astu tutkimaan teoksiasi Kalajoki-Metaverseen virtuaalilasien avulla!

Tervetuloa!

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Tule rohkeasti hakemaan tietoa ja opastusta suoraan asiantuntijoilta. Voit ottaa mukaan omat laitteesi ja tunnuksesi.

Tapahtuman taustaa

Palvelut digitalisoituvat kiihtyvää vauhtia. Se tuo mukanaan paljon hyvää mm. helpottaen ja nopeuttaen asioiden hoitamista. Digitalisoitumisessa on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Monet julkisten palveluidenkin fyysiset asiointipisteet häviävät pienemmiltä paikkakunnilta ja asiointimahdollisuudet siirtyvät verkkoon. Yhdessä puutteellisten digitaitojen kanssa se voi aiheuttaa syrjäytymistä sekä heikentää työmarkkina-asemaa. Digitaidot Kalajokisille- hanke on ESR-rahoitteinen hanke, jonka tarkoituksena on puuttua näihin haasteisiin kehittämällä ja vahvistamalla työikäisten kuntalaisten digitaitoja. Haasteita ei ole pelkästään vanhemmalla ikäluokalla, vaan myös 16–24-vuotiaat kokevat tarvitsevansa tukea ja neuvontaa sähköisten palveluiden käytössä. Yhtenä toimenpiteenä hanke järjestää Digitori-tapahtuman, jonne kutsutaan myös paikallisten oppilaitosten opiskelijoita.

Lisätietoja hankkeesta: www.kalajoki.fi/digituki.