Oletko sinä etsimämme energia-asiantuntija Irtiotto öljystä-hankkeeseen?

Rekrytointi-banneri Kalajoki-logolla

Kalajoen kaupungin yrityspalvelukeskuksessa on haettavana

ENERGIA-ASIANTUNTIJAN määräaikainen toimi.

Energia-asiantuntija vastaa Kalajoen kaupungin Irtiotto öljystä -hankkeen toteuttamisesta, jonka tavoitteena on alueen yritysten ja maatilojen energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden edistäminen. Irtiotto öljystä -hankkeen tavoitteena on auttaa alueella toimivia yrityksiä ja maatiloja näiden energiatoimissa, vähentää yritysten ja maatilojen öljyn käyttöä sekä synnyttää ja edistää paikallista energiayrittäjyyttä. Hankkeen toteutukseen on saatu Ympäristöministeriön avustus.

Energia-asiantuntijan tehtävänä on kartoittaa yritysten ja maatilojen öljylämmityskohteet sekä selvittää energiaratkaisujen uudistamisesta kiinnostuneiden tarpeet erilaisilla käyttötapauskuvauksilla. Tehtävänä on suunnitella vaihtoehtoisia ratkaisuja tyypillisiin käyttötapauksiin, selvittää yritysten ja maatilojen sähkön käytön kysyntäjouston mahdollisuudet sekä edistää vähähiilisiä tai päästöttömiä liikenneratkaisuja. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on yritysten ja maatilojen oman osaamisen vahvistaminen ja edellytysten luominen sellaisten ratkaisujen tekemiseen, joissa yhdistyvät ympäristöarvot ja kokonaistaloudellinen tarkastelu (ml. hiililaskenta).

Energia-asiantuntija opastaa yrityksiä ja maatiloja näiden omien energiahankkeiden suunnittelussa ja rahoituksen järjestämisessä.

Energia-asiantuntijalta edellytetään tehtävään soveltuvaa teknistä koulutusta ja kokemusta uusiutuvasta energiasta. Eduksi katsotaan hiilijalanjäljen ja elinkaarilaskennan osaaminen sekä investointien kannattavuuslaskennan hallitseminen. Työssä edellytetään oman auton käyttöä.

Energia-asiantuntijalta odotetaan kehittämissuuntautuneisuutta, oma-aloitteellisuutta, aktiivisuutta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Energia-asiantuntija tekee tiivistä yhteistyötä mm. yritysten, maatilojen, yrittäjäjärjestöjen ja MTK:n paikallisjärjestöjen kanssa, joten aiempi kokemus toimimisesta yritys- ja/tai maatilakentällä katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.6.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on määräaikainen 14 kk ajan työsuhteen alkamisesta. Palkkaus ja muut ehdot määräytyvät voimassa olevan KVTES:n perusteella. Toimea täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Hakeminen ja lisätiedot

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa kuntarekry.fi 18.4.2021 klo 22.00 mennessä. Haastatteluun kutsuttavien haastattelut on suunniteltu viikolle 16.

Lisätietoja tehtävästä antaa elinkeinojohtaja Miia Himanka, miia.himanka@kalajoki.fi, puh. 044 4691 246.

Organisaation kuvaus

Kalajoki tarjoaa kaikenikäisille asukkailleen kokemuksen elämänmittaisesta viiden tähden lomasta – ihan omassa kotikaupungissa. Kalajoella on hienoja tontteja ja asuntoja niin keskustassa kuin meren läheisyydessä. Harrastaakin voi melkein mitä vain, kulttuurista kuntosaliin, parkourista patikointiin. Kalajoelta ei tarvitse lähteä edes merta edemmäs lomalle, kun on oma ranta ja reilusti palveluja ihan lähellä.