Etsimme rehtoria Kalajoen lukioon

Rekrytointi-banneri Kalajoki-logolla

Kalajoen kaupunki julistaa haettavaksi

LUKION REHTORIN viran 1.8.2021 alkaen.

Etsimme virkeään joukkoomme kehittämiskykyistä ja innostavaa rehtoria kehittämään lukion vetovoimaa sekä ideoimaan ja kehittämään koulujen hankemaailmaa Kalajoella.

Kalajoen lukio

Kalajoen lukio on vajaan kolmensadan opiskelijan vetovoimainen oppilaitos, jonka opiskelijoista reilu neljännes tulee Kalajoen ulkopuolelta. Lukio toimii Merenojan koulukeskuksessa omissa tiloissaan. Merenojalle on valmistunut yhtenäiskoulu elokuussa 2020 ja siinä yhteydessä lukiolle valmistui lisää opetustiloja. Samaan yhteyteen rakennettiin myös uusi liikunta- ja palloiluhalli. Suunnitteilla on yhteinen toisen asteen Kampus ammatillisen koulutuksen kanssa.

Yleislinjan lisäksi lukiossa on vuosia toiminut kuvataidelinja sekä Aktiiviurheilijoille suunnattu lukion urheilulinja. Linjan urheilullista toimintaa toteutetaan yhdessä Kalajoki Akatemian valmennus- ja kehittämispäällikön kanssa.

Tunnettuna matkailupaikkakuntana Kalajoki panostaa vahvasti kansainvälisyyteen. Palveluksessamme on päätoiminen kansainvälisyyskoordinaattori sekä kansainvälinen apuopettaja ja hanketyöntekijöitä. Lukion kansainvälisyyslinja käynnistyi elokuussa 2020. Tiivistä yhteistyötä tehdään paikallisen ammattioppilaitoksen kanssa, jonka opiskelijoille Kalajoen lukio toteuttaa yhdistelmäopintojen lukiokurssit.

Olemme edelläkävijöitä sähköisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä. Kaikilla lukiolaisilla sekä yläkoulun oppilailla on käytössä henkilökohtainen laite ja sähköiset oppimateriaalit. Olemme myös alueellisesti mukana kehittämässä sähköisiä oppimisympäristöjä.

Tarjoamme sinulle

  • aitiopaikan lukiokoulutuksen kehittämiseen sekä toisen asteen yhteistyön syventämiseen
  • toimintaympäristön, jossa kansainvälisyys ja kansainväliset hankkeet ovat arkipäivää,
  • mahdollisuuden aitoon jaettuun johtajuuteen, jossa työskentelet osana neljän rehtorin johtamistiimiä,
  • näköalapaikan urheiluakatemian toiminnan kehittämisessä

Mitä odotamme sinulta

Edellytämme hakijalta esimieskokemusta, hallinnon tuntemusta, hyviä vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja sekä hyvää lukiokoulutuksen tuntemusta. Edelleen hakijalta toivotaan kokemusta toisen asteen yhteistyötä, perehtyneisyyttä digitaalisiin oppimisympäristöihin ja -materiaaleihin, henkilöstöjohtamiseen, muutosjohtamiseen ja laajaan pedagogiseen osaamiseen.

Viran kelpoisuus määräytyy opetustoimen henkilöstön kelpoisuusasetuksen nro 986/1998 mukaan. Valituksi tulleen on ennen valintapäätöksen vahvistamista toimitettava lääkärintodistus terveydentilastaan ja esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika. Palkka OVTES:n mukaan.

Haku- ja lisätiedot

Haku tapahtuu sähköisesti Kuntarekryn kautta 11.6.2021 klo 15.00 mennessä osoitteessa www.kuntarekry.fi.

Lisätietoja antaa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari p. 044-4691 200 sekä hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi p. 044-4691 546

Organisaation kuvaus

Kalajoki tarjoaa kaikenikäisille asukkailleen kokemuksen elämänmittaisesta viiden tähden lomasta – ihan omassa kotikaupungissa. Kalajoella on hienoja tontteja ja asuntoja niin keskustassa kuin meren läheisyydessä. Harrastaakin voi melkein mitä vain, kulttuurista kuntosaliin, parkourista patikointiin. Kalajoelta ei tarvitse lähteä edes merta edemmäs lomalle, kun on oma ranta ja reilusti palveluja ihan lähellä.