Haussa yritysasiantuntija teollisille toimialoille

Yritysasiantuntijan tehtävänä on selvittää alueen kärkitoimialojen (metalli- ja konepajateollisuus, puu- ja rakennustuoteteollisuus, ympäristö- ja infra-ala) ja niillä toimivien yritysten nykytilanne, kasvun esteet, kehittämistarpeet ja yhteistyömahdollisuudet.

Tehtävänkuvaus

Saat olla mukana kehittämässä Kalajoen seudun vahvoja teollisia kärkitoimialoja yhteistyössä yritysten ja sidosryhmien kanssa. Tavoitteenasi on toimialakohtaisten poolien perustaminen, joiden avulla toimialojen kehittämistä edistetään yhteisillä ja erikseen sovittavilla toimenpiteillä. Autat teollisiin arvoketjuihin liittyvissä yritysten/yritysryhmien kehittämis- ja investointihankkeiden suunnittelussa ja rahoituksessa. Tavoitteenasi on luoda perustaa uusien toimintojen sijoittumiselle alueelle sekä lisätä toimialojen tuonti- ja vientitoiminnan mahdollisuuksia. Vastaat toimintaympäristötukea saaneen Kalajoen seudun teolliset arvoketjut -hankkeen projektipäällikön tehtävistä.

Yritysasiantuntijan tehtävänä on tunnistaa em. kärkitoimialojen arvoketjut Kalajoen seudulla. Selvität toimialojen yleisiä kehittymisedellytyksiä mm. koulutuksen, rekrytointien, toimintaympäristön, alihankinnan ja logistiikkatarpeiden kannalta. Yritysasiantuntijana toteutat arvoketjukohtaisen resurssiviisaustarkastelun toimenpide-ehdotuksineen, mikä pitää sisällään materiaalivirtojen, syntyvien jätteiden ja energian käytön tarkastelun sekä logistiikkaketjujen kehittämisen. Edistät yritysten välistä yhteistyötä, resurssitehokkuuden parantamista, teollisten toimialojen koulutuksen kehittämistä ja yritysalueiden yleisiä toimintaedellytyksiä.

Työssä menestymisen edellytykset

Yritysasiantuntijalta edellytämme kokemusta vastaavantyyppisistä tehtävistä ja tehtävään soveltuvaa koulutusta. Eduksi katsomme aiemman kokemuksen teollisten toimialojen kehittämisestä, yritysverkostojen rakentamisesta sekä yhteistyön yritysten, oppilaitosten ja julkisten toimijoiden kanssa. Hakijassa arvostamme yhteistyökykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä aktiivista ja itsenäistä otetta työskentelyyn. Olet ulospäinsuuntautunut ja sinulla on kokemusta toimimisesta yrityskentässä. Työ on liikkuvaa ja edellyttää oman auton käyttöä.

Hakeminen ja lisätiedot

Työ alkaa sopimuksen mukaan. Tehtävä on määräaikainen 31.8.2023 saakka. Palkkaus ja muut ehdot määräytyvät voimassa olevan KVTES:n perusteella. Toimea täytettäessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa kuntarekry.fi 2.1.2022 klo 23:59 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antaa elinkeinojohtaja Miia Himanka, miia.himanka@kalajoki.fi, puh. 044 4691 246 ja yritysasiantuntija Kimmo Niskanen, puh. 044 4691 604, kimmo.niskanen@kalajoki.fi.

Organisaation kuvaus

Kalajoki tarjoaa kaikenikäisille asukkailleen kokemuksen elämänmittaisesta viiden tähden lomasta – ihan omassa kotikaupungissa. Kalajoella on hienoja tontteja ja asuntoja niin keskustassa kuin meren läheisyydessä. Harrastaakin voi melkein mitä vain, kulttuurista kuntosaliin, parkourista patikointiin. Kalajoelta ei tarvitse lähteä edes merta edemmäs lomalle, kun on oma ranta ja reilusti palveluja ihan lähellä.