Havator on aloittanut satamanostopalvelut Kalajoen satamassa

Havatorin nosturi ja tuulimyllyn putki

Havator aloittaa satamanosturipalvelut Kalajoen satamassa. Satamaan toimitettu Gottwald HMK 300 E -satamanosturi mahdollistaa muun muassa projektikuormaukset sekä muiden suurten, jopa 100 tonnia painavien taakkojen nostot. Näin sijainniltaan erinomainen satama voi jatkossa palvella tehokkaasti esimerkiksi tuulivoimaliiketoiminnan logistisia tarpeita.

Kalajoen sataman logo

Kalajoen satama on Havatorin satamanostoliiketoiminnalle luonnollinen investointikohde. Kalajoelta on hyvät ja helpot yhteydet valtateille 8 sekä 4 (E75), joiden kautta liikkuu paljon muun muassa tuulivoimakuljetuksia. Ne ovat Havatorin erikoiskuljetusyksikön toiminnan keskiössä.

”Voimme palvella entistä tehokkaammin paitsi satamaliikenteen myös tuulivoiman tarpeita”, kommentoi Havatorin toimitusjohtaja Christoffer Landtman.

”Kalajoen satamassa on tähän saakka ollut ainoastaan materiaalinkäsittelykoneita, joten satamanosturi tuo uutta ulottuvuutta koko sataman toimintaan. Satamanosturin avulla Kalajoen satamassa pystytään jatkossa tekemään muun muassa projektikuormauksia sekä muita vastaavia satamaliiketoiminnan nostoja”.

”Havatorin nosturi mahdollistaa meille kilpailun lisääntyvän tuulivoimarakentamisen yhtenä logistisena keskipisteenä. Uskon, että voimme nyt satamanosturin, erinomaisten maantieyhteyksien ja laajennettavien varastokenttien avulla tarjota Kalajoen sataman kautta koko toimitusketjun kattavaa, sujuvinta sekä kustannustehokkainta palvelua tuulivoima- ja projektitoimittajille. Sataman toiminnalle oli erittäin tärkeää, että Havator valitsi satamamme nosturin sijoituspaikaksi”, Satama Oy:n toimitusjohtaja Petri Nikupeteri toteaa.

Havatorilla on satamanostoliiketoimintaa Suomessa Kalajoen sataman ohella Kemin Ajoksen ja Oulun Vihreäsaaren satamissa. Havator toimii kaikissa satamissa nostopalveluita tarjoavana yrityksenä satamaoperaattoreiden alaisuudessa.

 

Lisätietoja:

Petri Nikupeteri
Toimitusjohtaja
Kalajoen satama Oy
petri.nikupeteri@portofkalajoki.fi
044 4691 358

Pasi Körkkö
Satamayksikön päällikkö
Havator Oy
pasi.korkko@havator.com
puh. 040 548 3024

Christoffer Landtman
Toimitusjohtaja
Havator Oy
christoffer.landtman@havator.com
puh, 041 510 1073

Ari Henriksson
VP erikoiskuljetukset
Havator Oy
ari.henriksson@havator.com
puh. 050 536 7320

 

Havator Oy | Havator Group Oy
Havator on vuonna 1956 perustettu nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 90 MEUR, ja palveluksessamme on noin 450 ammattilaista. Lue lisää: havator.fi

Kalajoen satama
Kalajoen satama on suurista integraateista riippumaton vapaa kauppasatama, joka palvelee asiakkaita tasapuolisesti. Sataman operaattoreina toimivat huolintaliikkeet Oy Blomberg Stevedoring Ab ja Rahjan Huolinta Oy. Kalajoen sataman vuotuinen kokonaisliikenne on noin 500 000 tonnia ja satamassa käy keskimäärin n. 150 laivaa vuodessa. Lue lisää: portofkalajoki.fi