Himangan terveysaseman avajaiset 14.1.2022

Katoksellinen sisäänkäynti.

Himangan uusi terveysasema on valmistunut. Uudet upeat tilat ovat valmiina vastaanottamaan asiakkaita heti viikon 3 alusta. Perinteisiä avajaisia ei valitettavasti pystytty koronan vuoksi järjestämään, mutta kaupunki haluaa päästää teidät jo tutustumaan uusiin tiloihin avajaisvideon muodossa.

Terveysaseman tiloissa palvelevat jatkossa saman katon alla seuraavat palvelut: Lääkärin- ja hoitajan vastaanottotoiminta, laboratorio, suun terveydenhoito, mielenterveys- ja päihdetyö, sosiaalipalvelut ja neuvola.

Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eija Pahkala kommentoi uusien tilojen hankintaprosessia seuraavasti: ’Uutta terveysasemaa on toivottu pitkään, entisen vuonna 1966 aikoinaan valmistuneen lääkäritalon, ja myöhemmin laajennetun ja peruskorjatun rakennuksen, tullessa jo käyttöikänsä päähän.

Useamman valtuustokauden ajan uutta terveysasema-asiaa on yritetty saattaa eteenpäin, kunnes viime valtuustokauden alussa, me silloiset himankalaiset valtuutetut yhdessä kokoonnuimme ja päätimme, että tämän kauden ykköstavoite meillä tulee olemaan uusi terveysasema Himangalle. Asia etenikin kaikkien ryhmien kanssa hyvässä yhteistyössä: vuodelle 2019 varattiin rahat suunnittelulle, ja nyt olemme tässä tilanteessa, että uusi terveysasema on valmis. Ja aivan viime hetkellä ennen tulevaa Sotea.

Uusien nykyaikaisten tilojen ja välineiden toivon vakuuttavan tulevan hyvinvointialueen sitoutumaan käyttämään näitä tiloja myös kolmen ensimmäisen siirtymävuoden jälkeen.’

Terveysasema-hankkeen lähtökohtana oli suunnitella ja rakentaa terveelliset, turvalliset ja pitkäikäiset tilat, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin palveluiden järjestämistä. Kiinteistö toteutettiin tuulettuvalla alapohjalla, teräsbetoni rungolla ja S2-vaatimuksen mukaisella ilmanvaihdolla. Lisäksi kiinnitettiin huomiota äänieristykseen, koska rakennus sijaitsee valtatie 8:n läheisyydessä. Rakennuksessa on mm. ääntä eristävät ikkunat. Rakentamisen aikaisia vaatimuksia olivat mm. P1-puhtausluokka ja Kuivaketju 10-toimintamalli.

Kaupungin tekninen johtaja Marko Raiman kertoo, että ’Rakentaminen sujui niin suunnittelun kuin rakentamisen osalta hyvin, ja rakennus valmistui suunnitellusti vuoden 2021 loppuun mennessä. Koko hankeen kustannus on noin 2,3 M€.’

’Sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta on tänään juhlapäivä, kun otamme käyttöön uuden terveysaseman Himangan taajamassa. Tämä hieno rakennus on loistava esimerkki palveluvarustuksen johdonmukaisesta parantamisesta. Toivottavasti tämä palvelee myös pitkään tulevan hyvinvointialueen palvelujen järjestämistarpeita ja tiloista on runsaasti iloa asiakkaillemme ja henkilökunnalle.’ sanoo Jukka Puoskari avajaispuheessaan.

Himangan terveysaseman avajaisvideon pääset kokonaisuudessaan katsomaan osoitteessa: www.kalajoki.fi/terveysaseman-avajaiset.

Jos et ehdi katsomaan koko videota kerralla, voit katsoa sen myös osina tästä alta:

Himangan terveysaseman esittely 
Kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin puhe
Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Eija Pahkalan puhe