JHT/Junkkarit 60 vuotta

JHT Kalajoki jääkiekko VisitKalajoki

Kaupunginjohtajan tervehdys

Hyvät ystävät arvoisa jääkiekkoväki!

 • elämyksiä
 • vahvoja tunteita
 • kasvatusta
 • urheilullinen elämäntapa
 • mainetta ja vetovoimaa
 • intohimoa
 • yhteisöllisyyttä
 • menestystarinoita
 • tähtiä ja arjen sankareita
 • kypsää aikuista tekemistä
 • yhdessä tekemisen voimaa

 

Tällaisia asioita tuli ainakin itsellä mieleen, kun pysähdyin ajattelemaan Kalajoen jääkiekon 60-vuotista taivalta. -Taivalta, johon on mahtunut monia värikkäitä vaiheita, mutta joka kaikkine särmineenkin ansaitsee meiltä vahvan tuen ja arvostuksen. Saattaa olla, että olen hieman puolueellinen, mutta ainakaan minulla ei tule mieleen toista Kalajoen kokoista paikkakuntaa, jossa jääkiekon pelaaminen on niin vahvalla ja juurevalla pohjalla.

Aika osuvasti juhlapäivää vietetään yrittäjän päivänä. Vaikka jääkiekkoa meillä pelataankin yhdistyspohjalta eikä toiminnan tavoitteena varsinaisesti ole taloudellisen tuloksen tekeminen on toiminnassa kuitenkin vahvasti myös yritystoiminnan piirteitä eikä taloudellista pohjaakaan voi sivuttaa.

Menestyneen urheiluseuran takaa löytyy usein samalla tavalla kuin yrittäjyydessäkin vahvaa osaamista, sitoutumista, intohimoa ja itsensä likoon laittamista. Tätä löytyy vahvasti myös JHTstä, joten ei tarvitse ihmetellä onnistumisia.

Jotenkin tuntuu, että viime aikoina on vain lisääntynyt ajattelu mihin minulla on oikeus ja mitä minä voin vaatia sen sijaan että mietittäisiin mitä minä voin antaa yhteisen hyvän ja menestymisen eteen.

Jääkiekko on Kalajoella ykköslaji ja tämä tuo myös vastuuta. Tätä vastuuta JHT on ansiokkaasti kantanut. Ei voi kuin ihailla sitä tapaa, jolla pikkujunnuista lähtien pelaajia ohjataan paitsi paremmiksi lätkän pelaajiksi, ennen kaikkea kypsemmiksi ihmisiksi -henkilöiksi, jotka osaavat toimia joukkueessa yhteisen menestymisen eteen. Lätkän parissa opitaan tervettä ajattelua.

Tämä kasvatustehtävä ja terveiden harrastusten pariin ohjaaminen jää usein liian vähälle huomiolle.

Menestyvällä urheiluseuralla on merkitystä myös paikkakunnan maineen ja vetovoiman rakentamisessa. JHT:n tekeminen tunnetaan laajasti ja toimintaa arvostetaan. Menestyvä edustusjoukkue kannustaa lisäksi paikkakunnalla nuoria hyvän harrastuksen pariin. JHT on ollut ilahduttavasti kumppania lisäämässä oppilaitostemme vetovoimaa. Jääkiekko oli ensimmäinen laji jossa yhteistyö käynnistyi Kalajoki Akatemian, oppilaitosten ja urheiluseuran välillä. Uskon että tällä alueella on hyvän alun jälkeen vielä paljon saavutettavissa. Toivottavasti tulevan 1000 opiskelijan toisen asteen kampus vahvistaa mahdollisuuksia jääkiekossa kehittymiseen ja vastaavasti olen aivan varma, että jääkiekko on jatkossakin yksi vetovoimatekijöistämme.

Päällimmäisenä jääkiekossa yleensä näkyy julkisuudessa joukkueiden menestyminen ja yksilöiden kehittyminen ja uralla eteneminen. Näistä menestystarinoista olemme kaikki päässeet nauttimaan runsaasti oman joukkueemme menestyksestä iloiten tai JHT-kasvattien upeasta uralla etenemisestä ja huippusuorituksista nauttien. Nämä ovat urheilun makupaloja ja olemme niistä äärimmäisen iloisia.

Urheiluseura ei Kalajoen kokoisella paikkakunnalla kuitenkaan menestyisi ilman laajaa yhteistyöverkostoa ja sitoutunutta talkooväkeä. Tästä joukosta löytyy JHTn parista lukematon määrä arjen sankareita, jotka tunteja laskematta ovat olleet rakentamassa JHT-yhteisön menestystä. Jääkiekon parissa Kalajoella on vuosien varrella pelannut tuhansia pelaajia ja usein taustalla tarpeellisena tukena ainakin nuoremmissa ikäluokissa toimivat vanhemmat -arvokasta työtä.

Sitten ovat lisäksi nämä varsinaiset supersankarit, joilla ei enää välttämättä omaa jälkikasvua ole pelaamassa, mutta jotka rakkaudesta lajiin jaksavat vuodesta toiseen antaa oman tärkeän panoksensa seuran eteen. Sieltä löytyy monenlaista tekemistä huollosta hallintoon, seura- ja joukkueenjohdosta valmennukseen -kaikki työ yhtä arvokasta ja ison kiitoksen arvoista.

Näin yrittäjän päivänä on hienoa todeta, että kumppanuusverkoston yksi olennainen osa ovat olleet yritykset, jotka ovat halunneet olla omalla panoksellaan tässä yhteisöllisessä toiminnassa mukana. Upeita pitkäaikaisia kumppanuuksia ja välillä uskomattomia seuran auttamistarinoitakin.

Yhteistyötä kaikilla tasoilla kannattaa vaalia, sillä niin paljon helpompaa on hajottaa kuin rakentaa.

 

Hyvä juhlaväki, näillä sanoilla minulla on ilo ja kunnia onnitella JHT:tä näin juhlapäivänä. Upea kunniakas historia tähän asti. Tehdään kaikki yhdessä voitavamme, jotta tämä hieno tarina jatkuu ja kehittyy.

 

5.9.2020

Jukka Puoskari

Kaupunginjohtaja