Juha Puranen uudeksi toimitusjohtajaksi Kalajoen Lämpöön ja Kuituun 30.3. alkaen

“Juha Purasesta yhtiöt saavat erinomaisen toimitusjohtajan ja olen aivan varma, että hyvä kehitys jatkuu ja kiihtyy vain”

Kalajoen Lämpö Oy:lle ja Kalajoen Kuitu Oy:lle on valittu uusi toimitusjohtaja Jukka Talven siirtyessä Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtajaksi. “Kalajoella on erinomaiset edellytykset energia- ja tietoliikennesektorilla, ja olisi ollut hienoa päästää kehittämään toimintaa entisestään, mutta toisen lapsen syntymän jälkeen perhesyyt ohjaavat Pohjanmaalle”, toteaa Talvi. “Juha Purasesta yhtiöt saavat erinomaisen toimitusjohtajan ja olen aivan varma, että hyvä kehitys jatkuu ja kiihtyy vain”, Talvi jatkaa.

Energiatekniikan saralla ammattikorkeakoulututkinnon ja alikonemestarikoulutuksen suorittanut Puranen on kivunnut työelämässään monta porrasta energia-alalla. Hän on aloittanut kunnossapidossa edeten voimalaitosoperaattorin ja voimalaitospäällikön rooleista aina aluepäällikön tehtäviin saakka. Tämän ansiosta hänellä on 15 vuoden ajalta laaja-alainen kokemus energia-alasta, joista viimeiset 7 vuotta hän on työskennellyt nykyisellä työnantajallaan Loimua Oy:llä. Hän siirtyy toimitusjohtajan tehtäviin Oulaisista Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikön roolista.

Puranen on päässyt kehittämään alueellista ja koko Loimuan kaukolämpöliiketoimintaa operatiivisen johtoryhmän jäsenenä. Tekniikka ja sen kehitys on aina kiinnostanut häntä ja kehitys oikeaan suuntaan on vaatinut kauaskantoista näkemystä, kuten myös kaukolämpö- tai kuituliiketoiminta Kalajoellakin tulevat vaatimaan. “Kalajoki on tuttu hiekkarannoistaan, mutta Kalajoen alueen kehitys on kiinnostanut myös laajemmin sosiaalisen median kautta. Haluankin tuoda omaa kokemusta ja näkemystä Kalajoen kaupungin ja sen omistamien yhtiöiden käyttöön”, kertoo Puranen.

Kalajoen Lämpö Oy:n ja Kalajoen Kuitu Oy:n hallitusten puheenjohtajana toimivan Jarmo Ainalin mukaan toimitusjohtajahakuun saatiin paljon hyviä hakemuksia, joka osoittaa hänen tulkintansa mukaan toisaalta Kalajoen vetovoimaa ja toisaalta kyseisten toimialojen kehitystä ja kiinnostavuutta. “Juhassa yhdistyy sopiva koulutus ja laaja-alainen kokemus energia-alalla sekä kiinnostus edistykselliseen tietoliikenteeseen. Hallitus päätyi hänen valintaansa yksimielisesti”, Ainali toteaa.

Kalajoen Lämpö Oy on täysin Kalajoen kaupungin omistama energiayhtiö, joka puolestaan omistaa täysin Kalajoen Kuitu Oy:n. Yhtiöiden tarkoituksena on tarjota edistyksellisiä ja edullisia energia- ja tietoliikennepalveluita Kalajoen asukkaille, matkailijoille, yrityksille ja yhteisöille. Yhtiöiden vahvuuksina on paikallisuus ja aito tahto ajaa kalajokisten etua.

Lisätietoja:    Jarmo Ainali, hallituksen puheenjohtaja, 044 754 6437