Kalajoella käynnistyy Pohjois-Pohjanmaan eteläosan laajin liikekeskushanke 2000-luvulla

Pitkään odotettu liikekeskushanke lähdössä toteutusvaiheeseen

Lehto Group rakentaa Kalajoen ydinkeskustaan uuden liikekeskuksen entisen linja-autoaseman paikalle. Entinen linja-autoaseman liikekeskus puretaan ja tilalle nousee kaksikerroksinen moderni liike- ja kulttuurikeskus. Liikekeskus sijoittuu kaupungin parhaalle liikepaikalle valtatien 8 ja Kalajoen keskustan pääkadun väliselle korttelialueelle aivan Kalajoen ydinkeskustaan.

Liikekeskus tarjoaa lisätilaa ja laajentumismahdollisuuden Kalajoella jo toimiville kehittyville ja kasvaville kaupan alan yrityksille sekä liiketoiminnan aloittamisen mahdollisuuden kokonaan uusille kaupan toimijoille Kalajoen alueella. Hankkeen myötä saadaan myös päivittäistavarakauppaan uutta ja laajenevaa tarjontaa.

 

Kauppakeskuksen julkisivun luonnos

 

Liikekeskuksen ensimmäinen kerros on varattu kaupallisille toimijoille, joista ns. ankkuritoimijoina ovat mukana Kokkolan Halpa-Halli, Tokmanni sekä Team Sportia. Toiseen kerrokseen rakentuvat puolestaan Kalajoen kaupungin kulttuurikeskuksen tilat Suomen nykyaikaisimpine kirjastoineen, elokuva- ja teatterisaleineen sekä oheispalveluineen. Tavoitteena on toteuttaa ydinkeskustaan liike- ja kulttuurikeskuksen kokonaisuus, jonka kaupunkilaiset ottavat omaksi vapaa-ajan viihtymispaikakseen.

Noin 11.000 m2 suuruiseen liikekeskukseen tulee jonkin verran pienliiketiloja lisäämään keskuksen palvelutarjontaa. Pienliiketiloista on ollut runsaasti kysyntää koko hankkeen valmistelun ajan ja nyt on tarkempien neuvottelujen aika sijoittumisesta kiinnostuneiden pienempien toimijoiden kanssa.

Liikekeskuksen rakentaminen aloitetaan keväällä 2017 ja työt kestävät noin vuoden.

”Liikekeskus tulee muuttamaan Kalajoen kaupunkikuvaa positiivisesti ja tiivistämään hajallaan olevaa palvelutarjontaa tarjoten niin kalajokisille kuin matkailijoillekin uusia kauppa- ja kulttuuripalveluja. Liikekeskuksen rakentaminen on lähtölaukaus myös muiden kaupallisten ja julkisten palvelujen kehittymiselle ydinkeskustan alueella. Hanke tulee toteutumaan juuri oikeaan aikaan, kun Fennovoiman hankkeen laajempi toteutus on käynnistymässä. Liikekeskuksen rakentuminen vauhdittaa myös voimakkaasti kasvavan Kalajoen matkailukeskuksen palvelutarjonnan kehittymistä”, toteaa Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

”Tehokkaiden toimitilojen rakentamisessa tullaan hyödyntämään Lehdon talousohjatun rakentamisen toimintamallia. Se takaa tilaajillemme paitsi kustannustehokkuutta myös laatua ja ajansäästöä rakennusprojektissa”, toteaa Lehto Groupin myyntijohtaja Petri Korva.

 

Lisätietoja:
Jukka Puoskari, kaupunginjohtaja, Kalajoen kaupunki, puh. 044 4691 200
Petri Korva, myyntijohtaja, Lehto Group, puh. 050 068 3168
Janne Ylinen, toimitusjohtaja, Kokkolan Halpa-Halli, puh. 020 718 2000
Heikki Väänänen, toimitusjohtaja, Tokmanni Oy, puh. 020 728 6044
Mikko Suni, toimitusjohtaja, Team Sportia Kalajoki, puh. 040 8312 270