Kalajoen kaupunginvaltuuston kokouksen ääniongelmat johtuivat mikrofoneista

Kalajoen kaupunginvaltuusto piti kokouksen maanantaina 27.6.2016, jota pystyi seuraamaan myös suorana videolähetyksenä internetin välityksellä. Kaupunki pahoittelee valtuuston kokouksen ääniongelmia, jotka johtuivat vanhan tekniikan mikrofoneista.

Kaupunki otti valtuuston kokousten videolähetykset käyttöön huhtikuun 2016 lopussa. Videointi nojaa valtuustosalin olemassa olevaan äänijärjestelmään. Valitettavasti kaikkia 40 mikrofonia ei testattu erikseen ja osa mikrofoneista on osoittautunut rikkinäisiksi. Lisäksi vaikuttaa siltä, että mikrofoneissa on limitterit, jolloin kanava aukeaa vain jos puhe on tarpeeksi voimakasta. Tämä ilmeni myös joidenkin puhujien puheen pätkimisenä. Kokouksen aikana lisättiin yksi erillinen mikrofoni, jotta puheenjohtajan ääni saatiin kuulumaan.

Kaupunki pahoittelee videoinnin teknisiä ongelmia ja pyrkii ratkomaan ne ennen seuraavaa valtuuston kokousta testaamalla kaikki mikrofonit ja selvittämällä niiden korjausmahdollisuuden. Lisäksi tilataan lisää tilamikrofoneja varmistamaan edes jonkinlainen äänenkuuluminen jos mikrofoneihin tulee toimintahäiriöitä tai vikoja. Seuraava valtuuston kokous pidetään 29.8.2016.

Maanantain 27.6.2016 valtuuston kokouksen tallenne on katsottavissa osoitteessa http://stream.kasenet.fi/kalajoki/. Valitse päiväksi 27.06.2016 klo 18.00.

 

Lisätietoja:
Sami Krank
Tietohallintojohtaja
Puh. 044 4691 350
sami.krank@kalajoki.fi