Kalajoen kaupunki edistää omalta osaltaan autoilun ja matkailun liikennepäästövähenemää

Hybridiauto latautumassa latauspisteessä

”Suomen hiilineutraaliustavoite vuodelle 2035 edellyttää henkilöautoliikenteen päästöjen puolittumista vuoteen 2030 mennessä. Keskeisin keino päästöjen vähentämiseen on henkilöautojen käyttövoimien vaihtaminen mahdollisimman vähäpäästöisiin ja ilmastokestävien biopolttoaineiden ohjaaminen raskaaseen liikenteeseen.” -Hiilineutraalisuomi.fi

Kalajoen kaupunki on päättänyt omalta osaltaan helpottaa alueen autoilijoita sekä matkaajia omien liikennepäästöjen vähentämisessä tukemalla kattavan sähköautojen latausinfran rakentamista sekä myötävaikuttaa osaltaan biokaasun tuotannon, liikennebiokaasun jalostamisen ja tankkauspisteen tuloa alueelle.

Kalajoella on eri puolilla kaupunkia sähköautojen yleisiä latauspisteitä tällä hetkellä jo yhteensä 8 kappaletta, joissa yhteensä 22 latauspaikkaa käytettävissä ajoneuvojen lataukseen. Latausverkoston edelleen kehittämiseen tehdään määrätietoista työtä yksityisten toimijoiden ja kaupungin yhteistyönä.

Kaikki Kalajoen latauspisteet löydät kartalta https://bit.ly/3v1LFXU.

Suomen ilmastopaneeli on kehittänyt laskurin, jolla kuka tahansa voi laskea ja vertailla eri autotyyppien päästöjä ja kustannuksia. Kokeile laskuria täällä http://ilmastopaneeli.fi/autokalkulaattori.

ARA myöntää avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti. Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jos määräraha loppuu, jää hakemus jonottamaan seuraavaa tarjolla olevaa määrärahaa. ARA toivoo, että hakijat perehtyvät huolellisesti hakuohjeeseen ja toimittavat pyydetyt liitteet kerralla. Hyvin valmistellut hakemukset mahdollistavat hakemusten ripeän käsittelyn. Avustuksen määrä on 35 prosenttia tai 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. -ARA