Kalajoen kaupunki huomioi henkilöstöään

Metallinen työ Kaljaasista jokirannassa

Tänä vuonna pikkujoulu muuntautui tuotekassiin täynnä paikallisten toimijoiden tuotteita.

Kalajoen kaupunki on järjestänyt henkilöstölleen vuosittain pikkujoulun tai muun yhteisen henkilöstöjuhlan. Vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi kokoontumiset eivät ole olleet mahdollisia. Kaupunki halusi kuitenkin muistaa henkilöstöään ja kokosi kaikkiaan yli 1000 työntekijälleen tuotekassin, joka sisältää joukon paikallisten toimijoiden tuotteita perunoista käsidesiin ja kalasäilykkeistä glögiin.

”Ajatus tällaisesta muistamisesta syntyi palveluvastaavien keskuudessa. Löysimme mielestämme onnistuneen keinon, jolla saatoimme huomioida kovan paineen alla työskennellyttä henkilöstöämme mutta myös tukea myös oman paikkakuntamme tuottajia ja muita yrityksiä. Kassi on otettu vastaan varsin myönteisesti, ekologisena ja innovatiivisena ratkaisuna. Tällainen muistaminen huomioi myös niitä, jotka eivät ole osallistuneet pikkujouluihin”, kertoo kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Kaupunki on tehnyt myös päätöksen maksaa kertakorvauksia niille sosiaali- ja ter­vey­den­huol­lon sekä laitoshuollon työntekijöille, joiden työssä altistuminen koronavirusinfektiolle on ollut erityisen korostunut tai jotka ovat joutuneet suojautumaan infektiolta koko epidemian ajan.

”Epidemia on edellyttänyt venymistä käytännössä kaikissa tehtävissä. Toimistotyöntekijät ovat ottaneet käyttöön uudenlaisia työskentelytapoja, opettajat ovat järjestäneet opetuksen etäopetuksena ja kirjaston henkilökunta ryhtyi keväällä soittamaan läpi ikäihmisiä tarkistaakseen heidän vointinsa karanteenin aikana, muutamia mainitakseni. Halusimme kuitenkin tässä tilanteessa huomioida niitä, jotka ovat kantaneet organisaatiossamme suurimman fyysisen ja psyykkisen taakan epidemian hoitamisesta ja torjumisesta omalla kotipaikkakunnallamme”, henkilöstöjohtaja Mari Saari-Somero kertoo.

 

Jukka Puoskari                                         Mari Saari-Somero
kaupunginjohtaja                                     henkilöstöjohtaja