Kalajoen Marina palvelee tänä kesänä ensimmäisiä lomailijoita

Rave Rakennus Oy

Kalajoen matkailun kärkihankkeen Kalajoen Marinan ensimmäiset kohteet ovat valmistuneet aikataulussaan. NSA Yhtiöt Oy:n Marinan Portin Majakka sekä Kalajoen Rakennus Oy:n Marina Resort palvelevat lomailijoita kesällä 2022.

 

-Näin kokkolalaisena rakennuttajana olemme erittäin ylpeitä, että saamme olla mukana toteuttamassa tätä Kalajoen merellistä olohuonetta. Alueen ensimmäisen loma-asunto hankkeemme As Oy Marinan Portin Majakan kaikki 46 huoneistoa myytiin jo ennen kuin kohde valmistui toukokuun 2022 loppuun mennessä. Parhaillaan olemme aloittaneet toisen rakennuksen Marinan Portin Kapteenin ennakkomarkkinointia. Yhteistyö Kalajoen kaupungin ja Kalajoen matkailun kanssa on ollut erittäin antoisaa ja rakentavaa. Toivottavasti hyvä vire Kalajoella jatkuu, toteaa NSA Yhtiöiden toimitusjohtaja Jan Storbacka.

Kalajoen Marinan Dyynikylään rakentuu matkailua, virkistystä ja kulttuuria tukevia palvelu- ja liiketiloja.

-Paikallisena rakennusliikkeenä on hienoa olla mukana rakentamassa ja kehittämässä Suomen upeinta matkailukeskusta. Kalajoen Rakennus Oy:n kohteita Marinassa ovat Marina Resort, joka käsittää neljä kerrostaloa ja Villa Resort, johon kuuluu sekä paritalohuoneistoja että pienkerrostalohuoneistoja. Kaikki kohteet sijaitsevat meren rannalla. Seuraavien rakennushankkeiden ennakkomarkkinointi alkaa kesän aikana kommentoi Kalajoen Rakennuksen toimitusjohtaja Janne Joki-Erkkilä.

Marinan merellinen ympäristö on kiinnostanut kesän matkailijoita. Molemmille valmistuneille kohteille on ollut hyvä kysyntä ja lähes kaikki majoitusvälityksessä olevat huoneistot ovat kesän viikonloppujen osalta loppuunmyyty.

Dyynikylän kohteista on ennakkomarkkinoinnissa Rave Rakennus Oy:n Kalajoki Golf & Beach Resort, Wesain Oy:n Marinan Helmi, Kalajoen Rakennus Oy:n Villa Resort sekä uusimpana NSA Yhtiöiden Marinan Portin Kapteeni.

-Erittäin mielenkiintoinen hanke tulossa harvinaiselle tontille Kalajoen parhaille paikoille meren rantaan ja lähelle palveluita. Dyynikylän konsepti on ainutlaatuinen, erillistaloja kahdessa tai jopa kolmessa kerroksessa. Kysyntää on ollut kivasti ja kohde kiinnostaa niin golffareita, sijaintinsa puolesta, kuin ihan loma- tai etätyöasuntoa etsiviäkin. Dyynikylähän tarjoaa Beach house -tyylistä ranta-asumista hieman Kalifornia tyyliin. Tontti rajautuu yleiseen rantaan, joten siitä on helppo lähteä, vaikka juoksulenkille tai koiraa ulkoiluttamaan kertoo Mervi Sammalmaa, kohdemyyntipäällikkö Rave Rakennus Oy:ltä.

Marinan ensimmäinen vaihe mahdollisti mantereen puolen yksityisten kiinteistöinvestointien käynnistymisen. Koko Marinan alueella on rakennusoikeutta lähes 67 000 m2. Alueen vetovoima on erinomainen, sillä Dyynikylän tonteista jo puolet on varattu.

Kalajoen Marinan toisen vaiheen eli vierasvenesataman toteutusvalmiutta vauhditetaan rakennesuunnittelulla, joka voidaan käynnistää, kun rahoituspäätös siihen on saatu. Marinan alueelle tavoitellaan veneilyä ja matkailua palvelevaa liiketoimintaa, majoitus- ja ravintolatoimintaa sekä merellisiä ohjelmapalveluja.

– Kalajoen Marinan alue on Pohjoismaisessakin mittakaavassa todella ainutlaatuinen kokonaisuus: vaikuttava näkymä aavalle merelle, upeat hiekkarannat ja kasvavan matkailukeskuksen monipuoliset palvelut ympärivuoden. Niin meri kuin kauniit kangasmetsät vain muutaman askeleen päässä huoneistoista mahdollistavat jatkuvan luontoyhteyden. Olemme erittäin tyytyväisiä alueelle rakentavien kumppaniemme korkeatasoisista toteutuksista. Ne täydentävät toisiaan arkkitehtonisesti hienolla tavalla luoden Marinan alueelle laadukkaan ja viihtyisän merellisen olohuoneen identiteetin, kuvailee Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila

 

Lisätietoja:

Jan Storbacka, NSA Yhtiöt Oy, toimitusjohtaja, p. 040 076 2113

Janne Joki-Erkkilä, Kalajoen Rakennus Oy, toimitusjohtaja, p. 044 230 6031

Mervi Sammalmaa, Rave Rakennus Oy, kohdemyyntipäällikkö p. 040 145 9903
Janne Anttila, Kalajoen Hiekkasärkät Oy, toimitusjohtaja, p. 044 563 0001