Kalajoen Tapahtumahotellin tontti kiinnostaa

Helmikuussa käynnistyneen Kalajoen kaupungin järjestämän ”Tapahtumahotellin” tontinluovutuksen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn ensimmäinen vaihe päättyi eilen 2.5.2016 klo 16. Määräaikaan mennessä ilmoittautui yksi hakija.

Hakija on yhteenliittymä, jonka muodostavat Rakennusliike Nivat & Forss Oy, Samira Oy, Hiekkadyyni Oy ja Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy.

– Ilmoittautunut hakija on toimijoiden yhteenliittymä, jolla on vahvaa matkailu- ja rakennusalan kokemusta. Seuraavaksi Kalajoen kaupungin elinkeino- ja maankäyttötoimikunta käsittelee hakemuksen toukokuun kokouksessaan ja päättää jatkotoimenpiteistä toisen vaiheen eli neuvottelumenettelyn osalta. Yleisesti voidaan sanoa, että kiinnostus tähän hakumenettelyyn yllätti meidät positiivisesti. Markkinatoimijat näkevät Kalajoen matkailukeskuksen mielenkiintoisena kasvualueena. Osa toimijoista piti kuitenkin tässä hakumenettelyssä haasteellisena suhteellisen nopeaa aikataulua. Kalajoen matkailukeskuksen kehittyminen on hyvässä vauhdissa, josta osoituksena on esimerkiksi viimeisen puolen vuoden kasvusuunta yöpymisissä. Matkailukeskus on kehittymässä ympärivuotisemmaksi askel kerrallaan ja muutoinkin olemme hyvässä vauhdissa matkailun kasvuohjelman jalkauttamisessa, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.

– Matkailukeskuksen ydinalueella on käynnistynyt tai suunnitteilla tapahtumahotellin lisäksi lähes 10 000 km² uusia matkailuinvestointeja. Lisäksi kaupunki valmistelee parhaillaan merellistä Kalajoen Marinan kaavaa. Matkailun kehittämisessä on kokonaisuutena hyvä syke, jatkaa Janne Anttila.

Lisätietoja:
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
Toimitusjohtaja Janne Anttila
Puh. 044 563 0001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi