Kalajoen vuoden yrittäjäpalkinnot 2020

Tunnustusta annettiin tänä vuonna pitkän kokemuksen omaavalle rakennusyritykselle, luomutuotannolle, Kalajoen merellisyyttä ja yhteistyötä esille nostaneelle yhteisölle, täyden palvelun puu- ja rakennusliikkeelle sekä monipuoliselle konehuolto- ja metallintyöstöyritykselle.

Kalajoen vahvaa yrityskulttuuria huomioidaan vuosittain tuomalla esiin ja palkitsemalla ansioituneita yrityksiä. Tänä vuonna Kalajoen kaupunki palkitsi Vuoden yrityksenä Rakennushollari Oy:n, Vuoden maaseutuyrityksenä Seija ja Erkki Roimelan sekä Matkailumajakka 2020 -palkinnolla Kaljaasi Ansion. Lisäksi Kalajoen Yrittäjät ry palkitsi yrittäjäpalkinnolla Kalajoen Puutuote Oy:n ja Himangan Yrittäjät ry Konehuolto T. Pöyhtärin.

Meille on todella tärkeää muistaa paikkakunnalla toimivia yrittäjiä, koska Kalajoen elinvoimaisuus syntyy pitkälti yritysten ja niiden tarjoamien työpaikkojen kautta. Kalajoella on tällä hetkellä yli 900 yritystä ja 300 maatilaa, joista jokainen nyt palkittujen lisäksi ansaitsee kiitoksen Kalajoen elinvoimaisuuden lähteenä, kaupunginjohtaja Jukka Puoskari toteaa.

 

Vuoden Yrityksellä 40 vuoden kokemus rakennusalalta

Kalajoen Vuoden yrityksenä palkitulla Rakennushollari Oy:llä on takanaan pitkä historia. Tänä vuonna 40 vuotta täyttänyt yritys on keskittynyt uudis- ja saneerausrakentamisen pääurakointiin, kokonaisvastuurakentamiseen sekä omaan asuntotuotantoon painopisteenä Kalajokilaakson alue. Rakennushollarin toimintaa ja palveluja kehitetään jatkuvasti, josta osoituksena ovat useat tunnustukset ja sertifikaatit. Rakennushollari on vuosien aikana työllistänyt laajan joukon kalajokisia ja alueen rakennusalan ammattilaisia. Juhlavuoden kunniaksi Kalajoen kaupunki halusi muistaa yritystä myös Vuoden yritys -palkinnolla vuosien aikana tehdystä pitkäjänteisestä työstä. Lisätiedot yrityksestä: toimitusjohtaja Ismo Savela, puh. 040 590 4853.

Vuoden Maaseutuyritys on luomutuotannon osaaja

Vuoden maatalousyrityksen palkitsemisessa haluttiin tänä vuonna nostaa esille luomutuotannon merkitys. Palkinnon saaneet maanviljelijät Seija ja Erkki Roimela saavatkin kiitosta vahvasta osaamisesta luonnonmukaisessa peltoviljelyssä sekä luomuviljelyn imagon kohottamisesta. Lisätiedot yrityksestä: maatalousyrittäjät Erkki Roimela, puh. 044 292 9787.

Matkailumajakka ansioituneelle Kalajoen lippulaivalle

Matkailumajakka-palkinnon tänä vuonna saanut Kaljaasi Ansio sekä sen taustalla vaikuttava Plassin Kyläyhdistys sai tunnustusta koko Kalajoen merellisen imagon vahvistamisesta sekä vanhan laivanrakennusperinteen elvyttämisestä ja paikallisen yhteistoiminnan lisäämisestä. Matkailumajakka-palkinto on annettu vuosittain Kalajoen tunnettuutta edistävästä toiminnasta. Lisätiedot Kaljaasi Ansiosta: Jorma Untinen, puh. 044 270 4358.

Kalajoen Yrittäjien palkinto puu- ja rakennustarvikealan yritykselle

Kalajoen Yrittäjät ry palkitsi yrittäjäpalkinnolla täyden palvelun puu- ja rakennusliike Kalajoen Puutuote Oy:n. Asiakkaiden henkilökohtainen palvelu, laadukkaat tuotteet, monipuolinen yhteistyökumppaneiden verkosto sekä laaja puutavaravalikoima ovat Kalajoen Puutuotteen tavaramerkkejä. Lisätiedot yrityksestä: toimitusjohtaja Kimmo Salmela, puh.  0400 841 720.

Himangan Yrittäjien palkinto monipuoliselle konehuolto- ja metalliyritykselle

Himangan Yrittäjät ry:n yrittäjäpalkinnon sai Konehuolto T. Pöyhtäri. Yrityksen osaaminen on laaja-alaista sisältäen konehuollot, koneiden ja laitteiden valmistuksen, hitsaustyöt, koneiden ja autojen varaosien myynnin sekä hydrauliikkaletkut ja asennustyöt. Lisätiedot yrityksestä: yrittäjät Tomme Pöyhtäri, puh. 044 584 1257.

Palkinnot luovutettiin tänä vuonna yksittäin kullekin palkinnon saajalle. Palkitut yritykset ja toimijat esitellään videoilla, joissa he itse pääsevät kertomaan toiminnastaan. Videot julkaistaan kaupungin nettisivuilla sekä somekanavissa, elinkeinojohtaja Miia Himanka kertoo.

 

Vuoden 2020 palkinnot (videolinkit yritysten esittelyihin löytyvät Youtubesta)

Kalajoen kaupunki:

Vuoden Yritys 2020: Rakennushollari Oy:n

Maaseutuyritys 2020: Seija ja Erkki Roimelan

Matkailumajakka 2020: Kaljaasi Ansion

 

Kalajoen Yrittäjät ry:

Kalajoen Puutuote Oy

 

Himangan Yrittäjät ry:

Konehuolto T. Pöyhtäri

 

Lisätietoja Kalajoen kaupungin palkitsemisista:
Jukka Puoskari
kaupunginjohtaja
puh. 044 4691 200
jukka.puoskari@kalajoki.fi

Miia Himanka
elinkeinojohtaja
puh. 044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi