Kalajoen Yrittäjäpalkinnot 2019

Kalajoen Yrittäjägaalassa juhlistetaan vuosittain paikkakunnan yrittäjyyttä erilaisten huomiointien muo-dossa. Kalajoen kaupunki palkitsee Vuoden Yrityksenä 2019 T.A Tilikontrolli Oy:n, Vuoden Maaseutuyrityk-senä Pohjanmaan Rehujauhatus Oy:n ja Matkailumajakalla Tapion tuvan. Lisäksi Kalajoen Yrittäjät ry palkit-see yrittäjäpalkinnolla Minrose Oy:n ja Himangan Yrittäjät K-Market Himangan.

Kalajoen Yrittäjägaala pidettiin Event Park Arenalla Kalajoen Hiekkasärkillä la 16.11.2019 klo 18.

T.A Tilikontrolli Oy on perustettu vuonna 1990. Tilikontrolli tarjoaa alueen yrityksille monipuolisia taloushallinnon palvelukokonaisuuksia. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Tuula Anttiroiko on ollut yrittäjävuosiensa aikana myös aktiivinen toimija Kalajoen Yrittäjissä, Keski-Pohjanmaan Yrittäjissä sekä Suomen Yrittäjissä. Yritystoiminta on laajentunut ja työllistää useita työntekijöitä. Yrittäjänä Tuulan lisäksi toimii hänen veljensä Juha Anttiroiko.

Pohjanmaan Rehujauhatus Oy on perustettu vuonna 2000 palvelemaan Pohjois-Suomen karjataloutta. Toimintavuosien aikana uusia työntekijöitä ja rehujauhatusautoja on saatu lisää, ja toimintaa harjoitetaan tänä päivänä laajalla alueella: Oulu-Vaasa -rannikkoalue, Kajaanin ja Kuopion ympäristö sekä Keski-Suomi kuuluvat yrityksen toiminta-alueeseen. Yrityksen asiakkaita ovat nauta-, sika-, kana- ja broilertilat, joille tuotetaan erilaisia rehuseoksia ja rehujauhatusta. Yrittäjä Teemu Oja vaimonsa Johannan kanssa ostivat vuonna 2005 Teemun kotitilan, jossa on 4600 munintakanaa. Kananmunat markkinoidaan ja pakataan itse. Tilalla on myös 60 hehtaaria viljanviljelyssä, ja oma ohra, kaura ja vehnä menevät omaan kanalaan rehuksi.

Tapion tupa on aloittanut toimintansa alkujaan kesäkahvilana vuonna 1979. Tänä vuonna Tapion tupa äänestettiin Suomen vuoden parhaaksi hostelliksi. Nimeäminen on saanut paljon huomiointeja asiakkaiden piirissä. Tapion tupa työllistää Seikkulan perheen lisäksi myös useampia ulkopuolisia työntekijöitä ympäri vuoden Kalajoen matkailukeskuksen alueella.

MinRose Oy on perustettu vuonna 2015, alkuperäisenä ideana kahvilapalvelujen ja kevyiden lounaiden tarjoaminen anniskeluoikeuksien kera. Kaikki leivonnaiset valmistetaan itse, ja niissä käytetään mahdollisimman pitkälle paikallisia raaka-aineita. Yritys työllistää yrittäjäpariskunta Minna ja Ari Yrjänheikin lisäksi neljä työntekijää. Toiminta laajentui muutama vuosi sitten Kalajoen matkailukeskukseen, jossa toimivassa BeachRosessa on samantyyppinen toimintakonsepti, mutta tarjottavat tuotteet ja asiakaskunta hieman poikkeavat toisistaan. Yrityksen toiminta laajentui vielä vuonna 2019 Kalajoen seurakunnan ruokapalveluiden tuottamiseen.

K-Market Himangan nykyinen yrittäjä Katri Jukkola toimii kauppiaana neljännessä polvessa. Suvun ensimmäinen kauppa sai alkunsa vuodesta 1923. K-Marketin päivittäistavarakaupan lisäksi yrityksestä saa postin, matkahuollon, verkkokauppapalvelujen, passi- ja henkilökorttien ym. palvelut.

Valokuvat: Yrittäjägaalan palkintojen jaon ja palkinnon saajien valokuvauksesta huolehtii Ari-Pekka Hihnala. Hän toimittaa tarvittaessa valokuvia myös tiedotusvälineiden käyttöön. Yhteydenotot Ari-Pekka Hihnala, puh. 040 1417 032.

Lisätietoja
elinkeinojohtaja
Miia Himanka
puh. 044 4691 246