Kalajoki esittäytyy japanilaisille matkanjärjestäjille

Kalajokea markkinoidaan koululaisryhmille soveltuvana kohteena

Kalajoella vierailee kuluvalla viikolla 15.-16.2.2017 japanilainen matkanjärjestäjäryhmä, joka tutustuu alueeseen ennen kaikkea asiantuntijavierailu- ja koulutus-matkailukohteena. Vierailua isännöi Kalajoki Matkailuyhdistys ry.

Yhdeksän japanilaisen matkailualan ammattilaisen vierailukohteina ovat Kalajoen lisäksi Oulu, Syöte ja Rokua. Vieraat edustavat varsin merkittäviä matkan-järjestäjiä: Esimerkiksi Tumlare Corporation ja H.I.S. kuuluvat Japanin suurimpiin matkanjärjestäjiin. Lisäksi mukana on juuri Suomen ja Skandinavian matkoihin sekä koulutusmatkoihin erikoistuneita toimijoita.

Tällä kertaa matkanjärjestäjillä ei ole tarkoitus tutustua perinteiseen vapaa-ajan matkailutarjontaan, vaan tutustumismatkan ohjelmassa painottuvat erityisesti japanilaisille koululaisryhmille soveltuvat ohjelmat sekä aikuisille sopivat asian-tuntija-, koulutus- ja yritysvierailukohteet.

Matkanjärjestäjät vierailevat Kalajoella mm. Meriluontokeskuksessa sekä kaupungin keskustan yläasteella ja lukiossa, jossa heille esitellään Kalajoen japanilaisen ystävyyskaupungin Izumon kanssa tehtävää oppilasvaihtoyhteistyötä. Vieraille esitellään myös alueen yrityksiä, jotka voisivat olla kiinnostavia kumppaneita japanilaisille matkanjärjestäjille. Lisäksi vieraat tutustuvat opinto-matkateemaan soveltuvaan majoitus- ja aktiviteettitarjontaan.

– Japanilaisten koulujen ulkomaanretkitoiminta on vakaata ja ennustettavaa bisnestä, kertoo hankkeen markkina-asiantuntija Shigeyoshi Noto, joka on toiminut yli 20 vuotta Suomen matkailumarkkinointitehtävissä Japanissa MEKin, VisitFinlandin ja Finpron edustajana.

– Kun japanilainen koulu tekee sopimuksen jonkun kohteen kanssa, tulee se samaan kohteeseen ainakin kolmena perättäisenä vuonna. Matkojen sesonki-aikaa on loka-marraskuu ja tyypillinen viipymä 3-4 päivää. Ryhmäkoko voi olla muutamasta kymmenestä useisiin satoihin, Noto kuvailee.

Kalajoki Matkailuyhdistyksen myynti- ja markkinointipäällikön Johanna Nakkulan mukaan Kalajoella on oivalliset edellytykset tarjota tämän tyyppisiä matkapaketteja japanilaisille matkanjärjestäjille.

Meidän oppilaitoksillamme ja lukuisilla yrityksillä on jo pitkäaikaista kokemusta kansainvälisestä toiminnasta ja myös japanilaisten vierailijoiden isännöinnistä. Lisäksi meillä on tietysti upeat puitteet: ainutlaatuinen meriluonto, turvallinen ja puhdas ympäristö, laadukkaat matkailupalvelut sekä monipuoliset aktiviteetit.

Vierailun tausta

Matkanjärjestäjävierailu liittyy Attractive Oulu Region -yhteishankkeeseen, jossa Oulun seudun matkailualuetta markkinoidaan Japaniin, Kiinaan, Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja Pohjois-Skandinaviaan. Hankkeen koordinaatiosta vastaa Humanpolis Oy/Rokua Geopark, jonka lisäksi hankkeessa ovat mukana BusinessOulu yhdessä Oulun Matkailu Oy:n kanssa, Kalajoen ja Syötteen matkailuyhdistykset sekä Metsähallitus. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto ja sen toteutusaika on 2015-2018.

Lisätietoja:

Johanna Nakkula, myynti- ja markkinointipäällikkö, Kalajoki matkailuyhdistys ry, 046-923 5530