Kalajoki kaupan sijoituskohteena kiinnostaa

Ilmakuva kauppakeskuksesta

Kalajoen keskustassa sijaitsevan Kiinteistö Oy Kalajoen Merran koko osakekanta on päätetty myydä Cibus Retail Finland 1 Oy:lle. Ostaja on merkittävä kaupan alan kiinteistöjen omistaja, jolla on Suomessa omistuksessaan jo useita eri kaupan toimijoiden kiinteistöjä. Velaton kauppahinta on 12,2 miljoonaa euroa. Muina myyjinä ovat suomalainen kaupan alan kiinteistösijoittaja ja paikallisia yrityksiä. Kiinteistössä tällä hetkellä toimivien vuokralaisten toimintaan osakekannan myynti ei vaikuta.

Kalajoen kaupunginhallitus on kokouksessaan 16.11.2020 päättänyt, että Kalajoen kaupunki myy omistamansa 20 % osuuden Kiinteistö Oy Kalajoen Merrasta. Kalajoen kaupungin kirjasto- ja kulttuuritilat samassa kiinteistössä jäävät edelleen Kalajoen kaupungin omistukseen. Kauppakeskus Merta avattiin 3.5.2018 ja toisessa kerroksessa sijaitseva kulttuurikeskus saman vuoden syksyllä.

 

”Kauppa- ja kulttuurikeskus on ollut yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyön menestystarina. Jo pelkästään valmistelun ja päätöksenteon vaiheessa hanke on edellyttänyt huomattavan määrän sitoutunutta työtä kauppa- ja kulttuurikeskuksen paikalla olleen aiemman kiinteistön ja osakkeiden ostamisesta kaavoitukseen ja yhteistyökonseptin rakentamiseen. Päätöksentekijät ovat rohkeasti eri vaiheessa pysyneet konseptissa ja kannustaneet viemään hanketta toteutukseen. Yhdessä rakennusliikkeen ja kaupan toimijoiden kanssa suunnitellen keskukseen sijoitettiin kaupallisten palveluiden lisäksi Kalajoen kaupungin omistama kulttuurikeskus kirjastoineen ja elokuvasaleineen. Asiakkaat ovat ottaneet palvelut omakseen heti alusta alkaen. Asiakasmäärät ovatkin ylittäneet rohkeimmatkin ennusteet. Toimiva konsepti sekä erinomaisten kaupallisten toimijoiden sitoutuminen pitkäaikaiseen yhteistyöhön on omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että hanke herättää kiinnostusta myös sijoituskohteena”, kaupunginjohtaja Jukka Puoskari toteaa.

 

”Kaupungin tavoitteena on ollut tiivistää keskustan alueella kaupallisten ja julkisten palvelujen tarjontaa tiiviimmälle alueelle. Tämä on tarkoittanut palvelujen parempaa saavutettavuutta ja kaupallisille toimijoille parempia toimintaedellytyksiä. Kauppa- ja kulttuurikeskus on lisännyt kaupan alan palveluvarustusta ja työpaikkoja. Lisäksi hankkeen kerrannaisvaikutuksena keskustaan on syntynyt muutakin liiketoimintaa kuten esimerkiksi huonekaluliike”, kaupunginjohtaja Jukka Puoskari jatkaa.

 

Kalajoen kaupungille sijoitus on ollut kannattava. Kaupasta realisoituu kassavirtaa myös uudelleensijoitettavaksi.

”Osakekauppa on merkittävä osoitus siitä, että sijoittamalla paikallisesti voidaan saada jopa parempi tuotto kuin kaupungin muulla sijoitussalkulla. Samalla Kalajoelle sijoittui uusia kaupan alan toimijoita, kaupan palvelut paranivat, työpaikkoja syntyi lisää ja kokonaisuus on kasvattanut Kalajoen elinvoimaa”, iloitsee talousjohtaja Pirjo Männistö.

 

 

Lisätietoja:

Jukka Puoskari

kaupunginjohtaja

puh. 044 4691 200