Kalajoki on varautunut evakuointeihin

Kalajoen kaupunki on varautunut evakuointeihin Kalajoen Rautiossa maanantaina alkaneen metsäpalon johdosta. Paloalue sijaitsee torstaiaamuna 29.7.2021 annettujen tietojen mukaan Kalajoen Kortesalmelta Pahapuhdolle asti, lähellä Kannuksen rajaa. Paloalue on noin 300 ha.

Valmiussuunnitelma on tehty

Kalajoen kaupunki valmiushenkilöstöä on kokoontunut keskiviikkoiltana tekemään suunnitelman mahdollisten evakuointien varalle. Kaupungilla on tarvittaessa valmius majoittaa paloalueella asuvat henkilöt. Myös kriisiapuun on varauduttu.

Pelastusviranomaiset antavat tarvittaessa ohjeet evakuoinneista. Kalajoen kaupungilla mahdollisiin virka-aikaisiin (klo 8-16) kyselyihin vastaa sosiaalityöntekijä Päivi Siironen, puh. 0444691260. Virka-ajan ulkopuolella klo 16 jälkeen pyydetään ottamaan yhteys sosiaalipäivystykseen, puh. 0444793644.

Tiivis yhteistyö pelastuslaitoksen kanssa

”Yhteydenpito pelastuslaitoksen kanssa on toiminut erittäin hyvin. Kiitämme kaikkia sammutustöihin osallistuvia”, kommentoi kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

Paloa sammuttamassa on tällä hetkellä noin 100 henkilöä. Kalajoen kaupungin henkilöstöstä on myös koottu ryhmä, joka osallistuu sammutustoimiin.

Kuvituskuva Visit Kalajoki/Vesa Rönty. Kuva on otettu Hiekkasärkiltä torstaiaamuna 29.7.2021. Savu on hälvennyt eikä siitä ole haittaa Hiekkasärkkien alueella liikkuville.