Kansainvälinen KalaDOGi Show jälleen Kalajoelle heinäkuussa 2020

Kalajoki houkuttelee lomailijoiden lisäksi myös tapahtumajärjestäjiä. Vuonna 2020 Kalajoella järjestetään satoja kansainvälisiä ja kotimaisia tapahtumia urheilun, musiikin ja harrasteiden tiimoilta. Mukana on jälleen sekä suuria kansainvälisiä että jo perinteeksi muodostuneita kotimaisia huipputapahtumia. Kalajoki houkuttelee tapahtumien järjestäjiä ja kävijöitä poikkeuksellisen hyvillä majoitus- ja oheispalveluilla.

Visit Kalajoki on aktiivisesti mukana tapahtumien tuomisessa Kalajoelle sekä auttaa niiden järjestelyissä, yhteistyökumppanien löytämisessä, markkinoinnissa ja tapahtumatiedottamisessa. Vuonna 2019 Kalajoella järjestettiin 390 tapahtumaa, joita Visit Kalajoki oli tavalla tai toisella edistämässä.

– Hienoa kasvua tapahtumatarjonnassa siivittävät Kalajoen loistavat puitteet: 13 000 majoituspaikkaa, parisenkymmentä ravintolaa sekä paljon tekemistä, näkemistä ja kokemista matkailukaupungin monipuolisten palveluiden ansiosta, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Heidi O’Gorman Visit Kalajoen ryhmä- ja tapahtumayhteistyöstä.

Viime kesän KalaDOGi Shown järjestäjät vaikuttuivat Kalajoen tarjoamasta tuesta, kun kansainvälinen koiranäyttely järjestettiin ensimmäistä kertaa Kalajoella.

”Ollaan oltu aivan häkeltyneitä siitä, miten loistavasti kaikki on järjestynyt”

Keski-Pohjanmaan kennelpiiri on järjestänyt kansainvälisen koiranäyttelyn jo useana vuonna muun muassa Kokkolassa ja Ylivieskassa. Vuoden 2019 näyttelyä suunnitellessa järjestäjät kokivat todellisen yllätyksen, kun Kalajoen kaupungilta tiedusteltiin, haluttaisiinko näyttely tällä kertaa tuoda Kalajoelle.

– Valtakunnallisestikin on erikoista, että koiraharrastajiin otetaan yhteyttä kaupungin tai kunnan taholta. Yleensä saa olla lakki kourassa kysymässä, löytyisikö meille tilaa, kertoo KalaDogiShown järjestäjiin kuuluva Johanna Niemelä.

Kalajoen kaupunki tarjosi koiraharrastajien käyttöön lentokenttää, ja lupautui muun muassa muokkaamaan sen pintamateriaalia koirille sopivaksi.

– Koirien tassujen alle sopivan kivituhkan tuominen alueelle otettiin heti työn alle ja saatiin järjestymään rivakasti. Soitettiin vielä että kumpaa kokoa laitetaan, kun rekka oli tuomassa tavaraa!

Tapahtumapaikan ympäristöstä löytyivät kaikki tarvittavat oheispalvelut. Järjestäjän ei tarvinnut huolehtia kauempaakaan tulevien majoittumisesta, kun se järjestyi kaikille halukkaille Kalajoen keskusvaraamon kautta aivan tapahtuma-alueen vierestä.

– On jopa Euroopan mittakaavassa poikkeuksellista, että näin lähellä palveluita on mahdollista järjestää näyttely. Meidät ohjataan tyypillisesti raviradalle, jonka puitteet on suunniteltu aivan muuhun, eikä mitään palveluita ole tarjolla. Aiemmissa paikoissa majoituskapasiteetti on loppunut kesken tai ollut todella rajoilla.

Niemelä kertoo, että viikonlopun aikana näyttelyssä kävi 3500 koiraa. Ihmisvieraita oli varovaisen arvion mukaan 8500.

”Koko alue oli mukana tekemässä tapahtumaamme”

KalaDOGi Show onnistui yli odotusten. Niemelä herkistyy muistellessaan tapaa, jolla kaikki saatiin hoitumaan.

– Koko alue oli niin mukana tekemässä tapahtumaamme. Ravintoloiden ovissa oli kylttejä, joissa luki ”Koirat tervetulleita!” Koko yrittäjäyhteisö oli mukana positiivisessa hengessä. Jos jossain vaiheessa uskomme meinasi loppua, joku aina taputti selkään: ”Kyllä se onnistuu!”

Niin järjestäjän kuin kävijänkin kannalta Kalajoessa on yksi puoli ylitse muiden: mahdollisuus yhdistää tapahtumassa käynti vaikkapa koko perheen lomailuun. Koko perheelle riittää tekemistä ja puuhaa, jos kaikki eivät halua viipyä koko aikaa näyttelyssä.

– Yhdellä viipymällä ihmiset pystyivät yhdistämään loman ja koiranäyttelyn, ja moni totesikin, että ”Tullaan kyllä ensi vuonna uudestaan!”

Niemelä on ollut todella vaikuttunut tavasta, jolla Kalajoen kaupunki ja Visit Kalajoki ovat kyselleet ja kuunnelleet heidän toiveitaan. Yhteisissä purkupalavereissa on pohdittu tapahtuman kehittämistä edelleen. Niemelä ei voisi olla tyytyväisempi, eikä luottavaisempi vuoden 2020 tapahtuman järjestelyiden suhteen.

– Heillä on jo työn alla toivomamme muutokset ensi kesäksi. Ajatuksiamme ja toiveitamme on kuunneltu todella herkällä korvalla.

Vuoden 2020 tapahtumia Kalajoella:

7.3. Perämeri Open -jääsurffauskilpailu

23.-24.5. Extreme Run -juoksutapahtuma

8.-19.6. Kansainvälinen taitoluisteluleiri

26.-28.6. Bimmer Party, BMW-harrastajien vuotuinen kokoontuminen

10.-12.7. KalaDOGi Show, KV-koiranäyttely

28.-30.8. Kalajoen Venetsialaiset

Lisätietoja ja apua tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä ja oikeiden kumppaneiden etsinnässä:

Heidi O’Gorman
Visit Kalajoki
040 504 3596
heidi.o.gorman@visitkalajoki.fi

Janne Anttila
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
044 5630 001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi