Kansainvälinen rekrytointiopas yrityksille on juuri ilmestynyt!

Kansainvälisen rekrytoinnin oppaan kansilehti

Tarvitsetko uutta työvoimaa? Moni palkkaa nykyisin osaavia työntekijöitä myös ulkomailta.

Kansainvälinen rekrytointiopas yrityksille on juuri ilmestynyt!

Tarvittavien osaajien löytäminen pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelta on monella alalla haasteellista. Ensimmäisen kansainvälisen työntekijän rekrytoiminen saattaa tuntua jännittävältä, mutta hyvin suunniteltuna homma toimii siinä missä kotimaassakin. Huhtikuussa julkaistu kansainvälisen rekrytoinnin opas auttaa yrityksiä rekrytoinnin onnistumisessa. Opas sisältää ohjeita monipuolisesti esimerkiksi kansainvälisen osaajan rekrytointiin, työn aloitukseen ja viranomaisasioihin.

Apua rekrytointiin, palkkaamiseen ja perehdyttämiseen

Kansainvälisen työntekijän palkkaaminen on pohjimmiltaan samanlaista kuin mikä tahansa rekrytointi.  Tavoitekin on sama – löytää juuri sinulle sopiva työntekijä. Oppaasta löydät kattavat vinkit siihen, mitä erityispiirteitä kansainvälisessä rekrytoinnissa kannattaa huomioida.

Ulkomaisen työntekijän palkkaaminen onnistuu sujuvasti, kun suunnittelet etenemisen huolellisesti. Tärkeintä on varata aikaa työsopimukseen ja maahantuloon liittyvien asioiden järjestämiseen, unohtamatta työntekijän tutustuttamista työpaikan ja suomalaisen työelämän käytäntöihin.

Kun sopiva kansainvälisen osaaja on löytynyt, kannattaa panostaa myös työn aloittamiseen uudessa ympäristössä, sillä koti on siellä, missä on hyvä olla. Pienellä vaivalla saat motivoituneen ja pitkäaikaisen työntekijän, joka välittää positiivista mielikuvaa yrityksestäsi muillekin.

Yksityiskohtaisten ohjeiden ja neuvojen avulla kansainvälinen rekrytointi onnistuu – ja apua on aina saatavilla. Esimerkiksi TE-toimistot, Business Finland ja EURES auttavat mielellään.

Lataa opas Seutukaupunkiosaajat.fi -sivustolta

Maksuttoman ja kattavan oppaan kansainväliseen rekrytointiin voit ladata seutukaupunkiverkoston sivustolta osoitteesta seutukaupunkiosaajat.fi/kansainvälisyys/kansainvälisen-rekrytoinnin-tueksi.

Lisätietoja:  asiakkuusvastaava Susanna Leiviskä, 040-589 7995 susanna.leiviska@kalajoki.fi