Kasvua maalta, mereltä ja ilmasta – Matkailun kasvuohjelmaa vauhditetaan Tapahtumahotellin tontin hakumenettelyllä

Kalajoen kaupunki käynnistää ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn Hiekkasärkillä sijaitsevasta ainutlaatuisesta tontista maisemallisesti erittäin arvokkaalla Tuomipakkojen alueella. Kaupunki hakee toimijaa, joka rakennuttaisi tontille arkkitehtonisesti korkeatasoisen ja matkailukeskuksen ympärivuotisuutta lisäävän kokonaisuuden

Tontilla on rakennusoikeutta 9600 km². Toimijat voivat osallistua kaksivaiheiseen menettelyyn, jossa ensivaiheen idealuonnosten pohjalta kaupungin nimeämä arviointiryhmä valitsee jatkoneuvotteluihin 1 – 3 ehdokasta. Neuvottelujen jälkeen kaupunki solmii valitsemansa toimijan kanssa yhteistyösopimuksen, jossa määritellään mm. tontinvarausta ja rakentamista koskevat ehdot, ja toimija sitoutuu toteutukseen.

– Kalajoen matkailu on kasvanut voimakkaasti ja alueen vetovoimaisuus on lisääntynyt palvelujen monipuolistuessa. Kun Tapahtumahotellin alueen kehittämiseen sitoutunut toimija löytyy, ja investointi käynnistyy, on se vuoden 2014 loma-asuntomessujen menestyksen jälkeen laajuudeltaan merkittävin matkailun kehittämishanke Kalajoella. Toivomme arkkitehtonisesti korkeatasoisia ideoita, jotka majoituskapasiteetin kasvun lisäksi sisältävät matkailukeskustamme ympärivuotistavia palvelukonsepteja. Tulevaisuuden kasvutarpeita varten olemme valmistelleet parhaillaan nähtävillä olevan kaavaehdotuksen myös merelliselle Kalajoen Marinan alueelle, kertoo Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

– Matkailukeskus, jonka palvelujen ja elämysten ytimeen pääset myös veneellä ja pienkoneella!  Kalajoella on vauhti päällä. Alueella on laadittu matkailutoimijoiden ja kaupungin yhteistyönä inspiroiva pitkän tähtäimen matkailun kasvuohjelma, jonka tulosten uskomme  entisestään parantavan asiakkaidemme viihtymistä ja houkuttelevan uusia investointeja. Kalajoki on jo yksi Suomen suosituimmista matkailukeskuksista, ja uskon, että tulevaisuudessa Kalajoki menestyy esimerkiksi hyvinvointipalveluillaan myös kansainvälisillä markkinoilla. Erityisen tärkeää on kuitenkin palvella lähimarkkinoita, kertoo kehitysyhtiö Kalajoen Hiekkasärkät Oy :n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Merellinen Kalajoen matkailukeskus on tunnettu upeista hiekkasärkistään ja laadukkaista vapaa-ajan palveluistaan. Matkailukeskuksesta löytyy mm. vesipuisto, kylpylä- ja hyvinvointipalveluita, ohjelmapalveluita, koko perheen liikunta- ja seikkailuaktiviteettejä maalla ja merellä sekä tietysti tasokas golfkenttä. Mikä parasta – matkailukeskuksen elämyksistä voi nauttia ympäri vuoden!

Kalajoen elinkeinostrategiassa ja Kalajoenseudun matkailun kasvuohjelmassa 2015 – 2025 on valittu useita alueen palveluliiketoimintaa edistäviä kehittämiskohteita painopistealueiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi Kalajoen keskustan palvelukeskus, Kalajoen matkailukeskuksen tapahtumahotelli, liikunnallinen elämyskeskus, Event Park, Motor World, Horse Village ja Marinan kokonaisuus.

Lisätietoja:
Kalajoen kaupunginjohtaja
Jukka Puoskari
Puh. 044 4691 200

Kalajoen Hiekkasärkät Oy
Toimitusjohtaja
Janne Anttila
Puh. 044 5630 001

 

Euroopan Unioinin Euroopan aluekehitysrahaston loVipuvoimaaEU_2014_2020_rgb_77pxPohjois-Pohjanmaan liitto rahoittaa Ventelänraitti Master Plan -hanketta