Kauppa- ja kulttuurikeskus Merta – Kalajoen keskustaan avattava kauppa- ja kulttuurikeskus sai nimen

Kalajoen keskustaan avattavan kauppa- ja kulttuurikeskuksen nimikilpailuun saatiin yhteensä 560 erilaista nimiehdotusta 250:lta henkilöltä. MERTA sai nimikilpailussa yli 50 ehdotusta hieman eri muodoissa.

Kalajoen keskustaan avattava kauppa- ja kulttuurikeskus sai nimen

Nimikilpailu julkaistiin vappupäivänä 2017 Merran läksiäiset-tapahtumassa ja vastausaikaa oli noin kuukausi. Haussa oli ytimekäs, ilmeikäs, parhaimmillaan jotain Kalajoesta kertova nimi, joka toimisi vuosia eteenpäin. Nimiehdotus sai olla suomen- tai englanninkielinen. Kalajoen kaupunki, kauppakeskuksen toteuttajatahot ja Kalajoen Yrittäjien keskustakehittämisen hanke valitsivat keskuksen nimeksi ”Kauppa- ja kulttuurikeskus Merta”. MERTA sai nimikilpailussa yli 50 ehdotusta hieman eri muodoissa. Merta-nimeä ehdottaneilla oli myös hyviä perusteluja nimiehdotukselleen:

”Merta on kalastuspyydys, jota käytetään sekä kalojen että rapujen pyyntiin. Se on nykyisin yleensä muovisen, kankaisen tai metallisen verkon muodostama kori, jonka muoto pyrkii ohjaamaan ravut tai kalat sisään niin että ne eivät löydä enää ulos. Aiemmin rapumertoja tehtiin myös päreistä ja oksista.”

”Ei tarvitse mennä MERTA edemmäksi kalaan.”

”Merta se tulee olemaan kansan suussa joka tapauksessa.”

Nimikilpailun voittaja Janne Muikkula valikoitui arpomalla niiden viidenkymmenen osallistujien joukosta, jotka olivat ehdottaneet Merta -sanaa käytettäväksi keskuksen nimessä. Nimikilpailun voittaja sai 500 euron arvoisen lahjakortin käytettäväksi kauppakeskuksen liikkeisiin.

Kauppa- ja kulttuurikeskus Merta avaa katutason kauppaliikkeiden tilat asiakkaille 3.5.2018 alkaen. Toisen kerroksen kulttuuri- ja liiketilat valmistuvat kesäkauden jälkeen. Kauppa- ja kulttuurikeskuksen yhteisavajaisia vietetään syyskuun puolivälissä.

 

Lisätietoja:

Jukka Puoskari                                         Tuukka Korolainen
kaupunginjohtaja                                      Kiinteistö Oy Kalajoen Merta / hallituksen pj.
puh. 044 4691 200                                   puh. 044 5273 706

Mari Palin
keskustakehittäjä
puh. 045 6479 566