Digitaidot kalajokisille-hanke tarjoaa ilmaista digitukea työikäisille kalajokisille. Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa kehitetään 16-64-vuotiaiden digitaalisia taitoja. Hankkeen aikana annetaan kuntalaisille henkilökohtaista digineuvontaa ja -ohjausta, koulutetaan kaupungin henkilöstöä ja tuetaan eri asiakasryhmien sujuvaa digitaalisten palveluiden käyttöä. Digitaidot kalajokisille-hanke kestää lokakuun 2023 loppuun asti.

Henkilökohtainen digineuvonta

Digineuvonnassa saat henkilökohtaista apua ja neuvontaa tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen, sekä sähköisten palveluiden käyttöön. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti joko asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antaja määrittelee millaista apua tarjoaa. Digineuvonta on maksutonta.

Digineuvontaa antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytämisessä ja laitteiden peruskäytössä. Digineuvonta ei tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Omia tunnuksia ei saa koskaan antaa toiselle henkilölle.

Digineuvonta ilman ajanvarausta

 • keskiviikkoisin kello 12-14 Kalajoen pääkirjastolla (Kulttuurikeskus Merta, 2. kerros, Kalajoentie 1)
  • Digineuvonta peruttu 4.10.23

Varaa aika digineuvontaan

Voit varata ajan henkilökohtaiseen digineuvontaan soittamalla digineuvojalle. Digineuvontaa voit saada suomeksi, ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi. Tarvittaessa tulemme myös Raution monitoimitalolle tai Himangan kirjastolle.

Digineuvojan yhteystiedot

Yevhenii Hrabko
puhelinnumero: 040 6342 817
yevhenii.hrabko@kalajoki.fi

Kirjaston antama digituki

Kirjastossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen ja asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön sekä arjen digipulmiin. Lue lisää kirjaston digitukipalveluista täältä.

Vinkkejä ja ohjeita digiasioihin

 • Tutustu Digituen eettiseen ohjeistukseen (Digi- ja väestötietovirasto, DVV). Opastuksessa noudatamme DVV:n eettisiä ohjeita digituen antajalle ja saajalle.
 • Testaa oma digiprofiilisi! (Digi- ja väestötietovirasto). Jokainen kulkee digimaailman polkuja omalla tyylillään. Tutustu omaan digiprofiiliisi testin avulla!
 • Kiipeä digivuoren huipulle (Kirjastossa tavataan -sivusto). Digivuoren valloittajat -kokonaisuudesta opit monenlaisia taitoja verkossa toimimisesta ja erilaisten verkkosisältöjen hyödyntämisestä.
 • Digitaitojen harjoittelun tueksi (Kirjastossa tavataan -sivusto. Sivulle on koottu linkkejä eri sivustoihin, joista löydät lisätietoja digitaitojen harjoittelun tueksi.

Kalajoen kaupungin henkilökunnan koulutukset

Kaupungin työntekijöillä on käytössä Eduhouse-koulutusalusta itsenäiseen opiskeluun. Eduhousesta löydät digikoulutuksia muun muassa seuraaviin:

 • Google-työkalut
 • Microsoftin Office-työkalut
 • Sosiaalinen media
 • Teams

Digitori-tapahtuma

Digitaidot Kalajokisille-hanke järjesti Digitori-tapahtuman keskiviikkona 10.5.2023 klo 13–18 Virtasalin aulassa, jossa eri palveluntuottajat esittelivät sähköisiä asiointipalveluitaan ja opastivat niiden käytössä. Tutustu tapahtuman sisältöön Digitori-tapahtuma.

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020Euroopan unioni. Euroopan sosiaalirahasto. 12 kultaista tähteä ympyrässä sinisellä pohjalla.Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.Valtakunnallisen Digituki-verkoston jäsen.