Digitukea Kalajoella tarjoaa Digitaidot kalajokisille-hanke. ESR-rahoitteisessa DigiTaidot Kalajokisille -hankkeessa kehitetään 16-64 -vuotiaiden digitaalisia taitoja. Hankkeen aikana annetaan kuntalaisille henkilökohtaista digineuvontaa ja -ohjausta, koulutetaan henkilöstöä ja tuetaan eri asiakasryhmien sujuvaa digitaalisten palveluiden käyttöä.

Henkilökohtainen digineuvonta

Digineuvonnassa saat henkilökohtaista apua ja neuvontaa tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen, sekä sähköisten palveluiden käyttöön. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti joko asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antaja määrittelee millaista apua tarjoaa. Digineuvonta on maksutonta.

Digineuvontaa antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytämisessä ja laitteiden peruskäytössä. Digineuvonta ei tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Omia tunnuksia ei saa koskaan antaa toiselle henkilölle.

Digineuvontaa on tarjolla:

  • keskiviikkoisin kello 12-14 Kalajoen pääkirjastolla (Kulttuurikeskus Merta, 2. kerros, Kalajoentie 1)

Varaa aika digineuvontaan

Voit varata ajan henkilökohtaiseen digineuvontaan Kalajoen kaupungintalolla sähköisen ajanvarauskalenterimme kautta: Digituki ajanvaraus. Digineuvontaa voit saada suomeksi, ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi. Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Yhteystiedot

Yevhenii Hrabko
puhelinnumero: 040 6342 817
yevhenii.hrabko@kalajoki.fi.

Digituki kirjastolla

Kirjastossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen ja asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön sekä arjen digipulmiin. Lue lisää kirjaston digitukipalveluista täältä.

Vinkkejä ja ohjeita digiasioihin

  • Tutustu Digituen eettiseen ohjeistukseen (Digi- ja väestötietovirasto, DVV). Opastuksessa noudatamme DVV:n eettisiä ohjeita digituen antajalle ja saajalle.
  • Testaa oma digiprofiilisi! (Digi- ja väestötietovirasto). Jokainen kulkee digimaailman polkuja omalla tyylillään. Tutustu omaan digiprofiiliisi testin avulla!
  • Kiipeä digivuoren huipulle (Kirjastossa tavataan -sivusto). Digivuoren valloittajat -kokonaisuudesta opit monenlaisia taitoja verkossa toimimisesta ja erilaisten verkkosisältöjen hyödyntämisestä.
  • Digitaitojen harjoittelun tueksi (Kirjastossa tavataan -sivusto. Sivulle on koottu linkkejä eri sivustoihin, joista löydät lisätietoja digitaitojen harjoittelun tueksi.

Kalajoen kaupungin henkilökunnan koulutukset

Voit opiskella Eduhousessa itsenäisesti tai pyydä yhteistä koulutusta omalle työyksiköllenne. Syksyllä 2022 voit osallistua kaupungin työntekijöille tarkoitettuihin yleisiin koulutuksiin. Koulutustarjonnat näet koulutuskalenterista.

Kaupungin työntekijöillä on käytössä Eduhouse-koulutusalusta. Eduhousesta löydät koulutuksia muun muassa seuraaviin:

  • Google-työkalut
  • Office-työkalut
  • Sosiaalinen media
  • Teams

Kysy lisätietoja, ilmoittaudu mukaan koulutuksiin tai pyydä kohdennettua koulutusta omalle työyksiköllenne projektipäälliköltä.

Projektipäällikön yhteystiedot

Jaana Montulet
Digitaidot kalajokisille-hanke
puhelinnumero: 040 353 6129
jaana.montulet@kalajoki.fi

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020Euroopan unioni. Euroopan sosiaalirahasto. 12 kultaista tähteä ympyrässä sinisellä pohjalla.Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.Valtakunnallisen Digituki-verkoston jäsen.