Digitaidot kalajokisille-hanke tarjoaa ilmaista digitukea kalajokisille. Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa kehitetään 16-64-vuotiaiden digitaalisia taitoja. Hankkeen aikana annetaan kuntalaisille henkilökohtaista digineuvontaa ja -ohjausta, koulutetaan kaupungin henkilöstöä ja tuetaan eri asiakasryhmien sujuvaa digitaalisten palveluiden käyttöä.

Henkilökohtainen digineuvonta

Digineuvonnassa saat henkilökohtaista apua ja neuvontaa tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen, sekä sähköisten palveluiden käyttöön. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti joko asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antaja määrittelee millaista apua tarjoaa. Digineuvonta on maksutonta.

Digineuvontaa antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytämisessä ja laitteiden peruskäytössä. Digineuvonta ei tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Omia tunnuksia ei saa koskaan antaa toiselle henkilölle.

Digineuvontaa on tarjolla:

 • parillisten viikkojen tiistaina kello 13:30-15 Himangan kirjastolla (Leipämäentie 1, Himanka)
 • Peruttu maaliskuulta sairastapauksen vuoksi – parittomien viikkojen tiistaina kello 13:30-15 Raution monitoimitalolla (Kannuksentie 1, Rautio, ruokasali, sisäänkäynti A-ovi)
 • keskiviikkoisin kello 12-14 Kalajoen pääkirjastolla (Kulttuurikeskus Merta, 2. kerros, Kalajoentie 1)
 • keskiviikkoina 29.3., 5.4., 19.4. ja 26.4. kello 18-20 Kalajoen pääkirjastolla

Varaa aika digineuvontaan

Maaliskuussa ajanvaraus projektipäällikön kautta. Yhteystiedot sivun lopussa.

Kirjaston antama digituki

Kirjastossa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen ja asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön sekä arjen digipulmiin. Lue lisää kirjaston digitukipalveluista täältä.

Vinkkejä ja ohjeita digiasioihin

 • Tutustu Digituen eettiseen ohjeistukseen (Digi- ja väestötietovirasto, DVV). Opastuksessa noudatamme DVV:n eettisiä ohjeita digituen antajalle ja saajalle.
 • Testaa oma digiprofiilisi! (Digi- ja väestötietovirasto). Jokainen kulkee digimaailman polkuja omalla tyylillään. Tutustu omaan digiprofiiliisi testin avulla!
 • Kiipeä digivuoren huipulle (Kirjastossa tavataan -sivusto). Digivuoren valloittajat -kokonaisuudesta opit monenlaisia taitoja verkossa toimimisesta ja erilaisten verkkosisältöjen hyödyntämisestä.
 • Digitaitojen harjoittelun tueksi (Kirjastossa tavataan -sivusto. Sivulle on koottu linkkejä eri sivustoihin, joista löydät lisätietoja digitaitojen harjoittelun tueksi.

Kalajoen kaupungin henkilökunnan koulutukset

Kaupungin työntekijät voivat osallistua heille tarkoitettuihin yleisiin koulutuksiin. Koulutustarjonnat löydät Laarista (intra).

Kaupungin työntekijöillä on myös käytössä Eduhouse-koulutusalusta. Voit opiskella Eduhousessa itsenäisesti tai pyydä yhteistä koulutusta omalle työyksiköllenne. Eduhousesta löydät koulutuksia muun muassa seuraaviin:

 • Google-työkalut
 • Microsoftin Office-työkalut
 • Sosiaalinen media
 • Teams

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan koulutuksiin.

Jos sinulla tai tiimilläsi on tarvetta jollekin tietylle koulutukselle, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro se meille. Myös yksilöllinen tuki ja neuvonta on mahdollista.

Koulutuksia jatketaan koko hankkeen ajan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Projektipäällikön yhteystiedot

Jaana Montulet
Digitaidot kalajokisille-hanke
puhelinnumero: 040 353 6129
jaana.montulet@kalajoki.fi

Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020Euroopan unioni. Euroopan sosiaalirahasto. 12 kultaista tähteä ympyrässä sinisellä pohjalla.Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.Valtakunnallisen Digituki-verkoston jäsen.