Kalajoen kaupunki vastaanottaa noin 30.000 ostolaskua vuodessa ja lähettää noin 40.000 myyntilaskua. Ostolaskuja vastaanotetaan vain sähköisessä muodossa. Kalajoen kaupunki tarjoaa sähköiset myyntilaskut.

Sähköiset ostolaskut nopeuttavat ja tehostavat laskujen käsittelyä sekä vähentävät virheiden määrää. Sähköiset myyntilaskut ovat turvallinen, helppo ja ympäristöystävällinen laskutustapa.

Viitetietona laskuissa on ehdottomasti mainittava kustannuspaikan numero ja tilaajan nimi.

Kaupungille osoitetut laskut

Y-tunnuksemme on 0185924-7.

Verkkolaskujen OVT-tunnus ja verkkolaskuosoite

Organisaatio Verkkolaskuosoite
Kalajoen kaupunki OVT-tunnus: 003701859247
Kalajoen kaupungin Viemärilaitos OVT-tunnus: 00370185924701

Verkkolaskuoperaattorimme on CGI Suomi Oy. Operaattorin välittäjätunnus 003703575029.

Toimittajaportaali

Kalajoen kaupunki tarjoaa yritys- ja henkilötoimittajille, jotka eivät voi toimittaa laskuja sähköisessä muodossa, käyttöön web-pohjaisen ilmaisen toimittajaportaalin. Toimittajaportaali on sähköinen laskutuskanava, jonka kautta Kalajoen kaupunkia laskuttavat toimittajat voivat tehdä laskuja sähköisessä muodossa.

Laskutuskutsupyynnön voi lähettää osoitteeseen kalajoki.ostolaskut@kalajoki.fi. Laskutuspyynnössä esitetään yritysten osalta yrityksen nimi, Y-tunnus ja yhteyshenkilö sekä sähköpostiosoite, johon yritys laskutuskutsun haluaa. Henkilöasiakkaan osalta ilmoitetaan nimi ja sähköpostiosoite. Tämän jälkeen tulette saamaan antamaanne sähköpostiosoitteeseen käyttäjätunnuksen ja salasanan lähettäjältä noreply@cgi.com.

Toimittajaportaalin käyttöohje

Toimittajaportaalin linkki

Kaupungin lähettämät laskut

Kalajoen kaupunki tarjoaa sähköiset myyntilaskut. E-lasku on turvallinen, helppo ja ympäristöystävällinen lasku.  E-laskuja on mahdollisuus saada kaikista Kalajoen kaupungin laskuista lukuun ottamatta hammashoidon laskutus.

Yksityishenkilöt voivat tehdä omassa verkkopankissaan e-laskusopimuksen. Sopimusta tehtäessä tarvitaan Kalajoen kaupungin lähettämältä laskulta viitenumero. Näin saat yhdellä kertaa kaikki Kalajoen kaupungin laskut e-laskuiksi. Mikäli asiakkaalla ei ole käytössään e-laskua tai suoramaksusopimusta, lähetetään lasku paperisena.

Kalajoen kaupungin laskuja voi verkkomaksamisen lisäksi maksaa kaupungin pääkirjastossa ja himangan yhteispalvelupisteessä.

Yritykset

Yritykset, jotka vastaanottavat laskuja omaan taloushallinnon järjestelmäänsä, voivat ilmoittaa verkkolaskuosoitteensa ja operaattorinsa Kalajoen kaupungille osoitteeseen kalajoki.talousohjaus@kalajoki.fi.

Suoramaksut

Suoramaksu tarjotaan asiakkaille, joilla ei ole käytössään verkkopankkia. Asiakas saa suoramaksun käyttöönsä tekemällä omassa pankissaan suoramaksusopimuksen. Suoramaksusta tulee kotiin ilmoitus veloituksen ajankohdasta ja määrästä. Tiliveloitus tapahtuu automaattisesti.

Rakentamispalveluiden käännetty arvonlisäverovelvollisuus 1.4.2011 alkaen

Kalajoen kaupunki on arvonlisäverolain (AVL) 8 c §:n 1 momentissa tarkoitettu elinkeinonharjoittaja, joka harjoittaa rakentamispalvelujen myyntiä muutoin kuin satunnaisesti. Kalajoen kaupungin rakentamispalvelujen ostajana sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. Rakentamispalveluita koskevilla laskuilla tulee olla mainittu ostajan (Kalajoen kaupunki) Y-tunnus 0185924-7 ja maininta AVL 8 c §.

Kaupungin tulee saada kaikista rakentamispalveluiden ostoista arvonlisäveroton lasku silloin, kun työsuoritus on aloitettu 1.4.2011 tai sen jälkeen. Kysymyksessä on myynnin vero, jonka kaupunki tilittää valtiolle myyjän puolesta.

Lisätietoja:

Arvonlisäverolaki, 30.12.1993/1501
Verohallinnon ohje: Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus 1.4.2011 alkaen (www.vero.fi)
Kuntaliiton ohje: Rakentamispalveluiden käännetty arvonlisäverovelvollisuus kunnissa 1.4.2011 alkaen (www.kunnat.net)