Kalajoen kaupungilla on käytössä useita sähköisiä asiointikanavia.

Sähköiset asiointipalvelut

Kunta-akkuna.Kalajoen kaupungin sähköiset asiointikanavat ja lomakkeet löytyvät nyt palveluittain Kunta-Akkunasta. Kunta-Akkunaan pääset tästä: Kunta-Akkuna. Kunta-akkunan esitteen ja ohjeen löydät tästä: Kunta-Akkuna ohje (pdf).

Digituki

Digitaidot Kalajokisille-hanke tarjoaa tukea kuntalaisille sähköisten asiointipalveluiden käytössä. Lue lisää hankkeesta ja mistä palvelua voi saada Digituki-sivulta.

Voit saada apua ja tukea sähköisiin asiointipalveluihin myös aina kyseisen palvelun nettisivuilla mainituilta yhteyshenkilöiltä. Näiden lisäksi kirjastolla tarjotaan digitukea ja apua kirjaston laitteiden käyttämiseen. Lue lisää kirjaston palveluista Digituki ja kirjaston laitteet-sivulta.

Osallistu ja vaikuta

Sinulla on oikeus osallistua ja vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon ja toimintaan monin eri tavoin.

Kuntalaisaloite

Kunnan asukkailla on kuntalain mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteiden tulee käsitellä yhteisiä asioita eikä aloitteena siksi voi tehdä esimerkiksi tiedusteluja tai henkilökohtaisia hakemuksia ja anomuksia. Voit lukea lisätietoja kuntalaisaloitteen tekemisestä täältä: kuntalaisaloite.

Muutoksenhaku päätöksiin

Kuntalain mukaan sinulla on oikeus hakea muutosta kaupungin toimielinten tekemiin päätöksiin. Se on mahdollista kirjallisella oikaisuvaatimuksella, kunnallisvalituksella tai hallintovalituksella. Muutosta voit hakea tästä: muutoksenhaku.

Päätöksenteon asiakirjat

Kunnan päätöksentekoa voit seurata kokousten esityslistoista ja pöytäkirjoista. Kaupunginvaltuuston, -hallituksen, ja lautakuntien esityslistat liitteineen ilmestyvät kaupungin internet-sivuille ennen kokouksia. Asiakirjat löydät täältä: kuulutukset ja päätöksenteko

Hae avustuksia

Alla olevista linkeistä pääset suoraan avustushakemuksiin.

Varaa tiloja ja paikkoja

Voit varata kaupungin eri tiloja Timmi-tilavarausjärjestelmästä. Timmistä voit varata niin jäähalli-, liikunta- ja kulttuuripuolen tiloja, kuin myös vene- ja toripaikkoja. Tilavarausjärjestelmään pääset tästä: Timmi-tilavarausjärjestelmä.

Timmin käyttöohjeisiin pääset tästä.

Tilaa uutiskirje

Voit myös tilata Kalajoen kaupungin uutiskirjeitä suoraan sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje.

Anna palautetta

Voit lähettää kaupungille ja kaupungin työntekijöille palautetta tai kysymyksiä joko Akkunan sähköisen palautelomakkeen kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä kaupungin henkilöstöön tai luottamusmiehiin. Sähköinen lomake löytyy kaupungin verkkosivuilta, lomakkeeseen on linkki joka sivulta. Lomakkeella voit lähettää meille kysymyksiä tai saattaa tietoomme kehitysideoita, epäkohtia sekä kiitosta toiminnoistamme. Palautteet menevät aiheen mukaan suoraan palveluista vastaaville henkilöille.

Kaupungin henkilökunnan yhteystiedot löydät palvelujen sivuilta tai henkilöhaun avulla.