Kalajoen kaupunki toteuttaa markkinointia ja viestintää vuoden 2022 alussa julkaistun graafisen ohjeiston mukaisesti. Ohjeisto korvaa aiemmin käytössä olleen ohjeiston. Ohjeisto toimii työkaluna kaiken markkinoinnin ja viestinnän johdonmukaisessa hallinnassa.

Yhteisen graafisen ilmeen tarkoituksena on ilmentää kaupungin ominaispiirteitä, vahvistaa kaupungin imagoa sekä toimia työkaluna ulkoasun johdonmukaiseen hallintaan.

Kalajoen slogan

Kalajoen slogan “Viiden tähden elämää” kuvaa sitä, kuinka Kalajoki antaa asukkailleen kokemuksen elämänmittaisesta viiden tähden lomasta, omassa kotikaupungissa. Kaupungin aktiivinen työ uusien palvelujen ja asuinalueiden kehittämiseksi tekevät elämisestä mukavaa kaikenikäisille kalajokisille. Kalajoella on viiden tähden puitteet viettää vapaa-aikaa ja lomailla kattavan palvelutarjonnan ja kansainvälisestikin upean meriluonnon äärellä.

Kalajoen logo

Kalajoen kaupungin logosta käytetään imagomarkkinoinnissa ensisijaisesti positiivista, värillistä versiota, joka soveltuu sekä vaaleaa että tummaa taustaa vasten.

Logosta on toteutettu myös yksiväriset versiot sekä vaaleaa että tummaa taustaa vasten käytettäväksi. Ensisijainen versio voidaan harkitusti korvata myös yksivärisellä logolla esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttö on visuaalisen harmonian tai luettavuuden kannalta perusteltua. Virallisissa yhteyksissä, ja tilanteissa, joissa logon tulee mahtua pieneen tilaan, on suositeltavaa käyttää yksiväristä versiota paremman luettavuuden vuoksi.

Logosta käytetään vain tässä ohjeistuksessa esiteltyjä logoversioita. Värivariaatioita ei saa tilata tai toteuttaa itse. Logon suoja-alue voidaan määritellä puolikkaan logomitan mukaan. Logon minimileveys on painotuotteissa 15 mm ja digitaalisissa ympäristöissä 25 px. Logon päälle ei saa sommitella mitään.
Logon muokkaaminen ei ole sallittua. Logoa käytetään kullekin medialle erikseen valmistetuista originaaleista.

Voit ladata tunnuksen, Kalajoki-merkin sekä niiden käyttöohjeen oheisista liitetiedostoista. Tunnuksen käyttöön liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä viestintään.

Kalajoen vaakuna

Virallisissa ja juhlallisissa käyttötarkoituksissa, kuten lausunnoissa ja päätöksissä, voidaan käyttää Kalajoen vaakunaa. Vaakuna merkataan lomakkeisiin ja liikelahjoihin tyylikkäästi. Väritön versio tuodaan näkyviin paperiin preeglaamalla ja esim. metalliin, lasiin jne. pintoihin laserkaiveruksella.

Ulkopuolisten toimijoiden käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi liikelahjoihin, vaakunan käyttöön on oltava lupa. Käytöstä päättää kaupunginjohtaja.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari
jukka.puoskari@kalajoki.fi
Puh. 044 4691 200