Kalajoen kaupungin graafinen ohjeistus ja slogan ovat uudistuneet vuoden 2018 alussa. Ohjeistus määrittelee Kalajoen tunnuksen, Kalajoki-merkin ja Kalajoen vaakunan käyttökohteet ja niiden oikeaoppisen käytön.

Yhteisen graafisen ilmeen tarkoituksena on ilmentää kaupungin ominaispiirteitä, vahvistaa kaupungin imagoa sekä toimia työkaluna ulkoasun johdonmukaiseen hallintaan.

 

Kalajoen slogan

Kalajoen uusi slogan on uudistuksen myötä “Viiden tähden elämää”. Slogan kuvaa sitä, kuinka Kalajoki mahdollistaa kaikenikäisille asukkailleen kokemuksen elämän mittaisesta viiden tähden lomasta, omassa kotikaupungissa.

Edullinen asuminen ja kaupungin aktiivinen työ uusien palvelujen ja asuinalueiden kehittämiseksi tekevät elämisestä mukavaa kaikenikäisille kalajokisille.

Kalajoki tarjoaa myös hienot mahdollisuudet opiskella ja tehdä työtä, sekä vahvaa tukea laajalle yrittäjien joukolle. Työpäivän jälkeen Kalajoella on viiden tähden puitteet viettää vapaa-aikaa ja lomailla kattavan palvelutarjonnan ja kansainvälisestikin upean meriluonnon äärellä.

Tämä kaikki tekee normaalista arjestakin Kalajoella viiden tähden elämää.

 

Kalajoen tunnus

Kalajoen kaupungin tunnuksesta käytetään imagomarkkinoinnissa ensisijaisesti nimilogon, sloganin ja Kalajoki-merkin yhdistelmää. Tunnuksen teksti on aina valkoisella, ja tunnusta käytetään kuvan tai värillisen taustan päällä. Tilanteissa, joissa kuvatausta ei ole mahdollinen, voidaan käyttää toissijaista versiota valkoisella taustalla.

Tunnusta pyritään käyttämään aina nelivärisenä. Värivariaatioita ei saa tilata tai toteuttaa itse.

Tunnuksen suoja-alue voidaan määritellä nimilogon K-kirjainta hyödyntäen. Kun merkkiä käytetään yksin, suoja-alue on vähintään Kalajoki-kirjainten korkuinen etäisyys merkin reunoista joka suuntaan.

Tunnuksen minimileveys on 35 mm. Yksin käytettävää Kalajoki-merkkiä ei suositella käytettävän 15 mm kapeampana. Tunnuksen päälle ei saa sommitella mitään, eikä sen muokkaaminen ei ole sallittua. Tunnusta käytetään kullekin medialle erikseen valmistetuista originaaleista.

Virallisissa yhteyksissä esim. lomakkeissa, ja tilanteissa, jolloin tunnuksen tulee mahtua pieneen tilaan, voidaan käyttää pelkkää Kalajoki-merkkiä. Merkkiä voidaan käyttää valkoisella tai värillisellä taustalla sekä kuvan päällä.

Voit ladata tunnuksen, Kalajoki-merkin sekä niiden käyttöohjeen oheisista liitetiedostoista. Tunnuksen käyttöön liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä viestintään.

Kalajoen vaakuna

Virallisissa ja juhlallisissa käyttötarkoituksissa, kuten lausunnoissa ja päätöksissä, voidaan käyttää Kalajoen vaakunaa. Vaakuna merkataan lomakkeisiin ja liikelahjoihin tyylikkäästi. Väritön versio tuodaan näkyviin paperiin preeglaamalla ja esim. metalliin, lasiin jne. pintoihin laserkaiveruksella.

Ulkopuolisten toimijoiden käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi liikelahjoihin, vaakunan käyttöön on oltava lupa. Käytöstä päättää kaupunginjohtaja.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari
jukka.puoskari@kalajoki.fi
Puh. 044 4691 200

Kalajoen vaakunan on suunnitellut taiteilija Gustaf von Numers vuonna 1958. Vaakuna otettiin käyttöön Kalajoen alueella Kalajoen ja Himangan yhdistyessä vuoden 2010 alussa. Tunnus kuvaa merenrantakunnan asukkaiden harjoittamaa itsenäistä merenkulkua ja Himangan jo vanhoilta ajoilta tunnettua satama- ja ankkuripaikkaa.

 

Kalajoen vaakunassa on kultakentässä sininen, kasimastoinen kaljaasi

Tunnus kuvaa merenrantakunnan asukkaiden harjoittamaa itsenäistä merenkulkua ja Himangan jo vanhoilta ajoilta tunnettua satama- ja ankkuripaikkaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalajoen ja Himangan yhdistyessä vuoden 2010 alussa, otettiin laajemman Kalajoen kaupungin alueella käyttöön Himangan kunnan aikaisempi vaakuna. Vaakunan on suunnitellut taiteilija Gustaf von Numers vuonna 1958. Vaakunassa on kultakentässä sininen, kaksimastoinen kaljaasi.