Kaupunki jakoi yrittäjäpalkinnot

Kaupunki palkitsi vuoden 2015 yrityksenä Kalajoen Urheilu ja Kone Oy:n

Kalajoen kaupunki jakoi Vuoden Yritys, Vuoden Maaseutuyritys ja Matkailumajakka -palkinnot.

Palkinnot jaettiin kaupungintalolla kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä maanantaina 25.1.2016. Kalajoella Matkailumajakka on luovutettu jo vuodesta 1974 alkaen, Vuoden Yritys on Kalajoella palkittu vuodesta 1978 alkaen ja Vuoden Maaseutuyritys -palkinto vuodesta 2013 alkaen.

 

Kalajoen Vuoden Yritys 2015 on Kalajoen Urheilu ja Kone Oy (ElmoSport)

Yrityksen perustaja Kalle Suni aloitti rauta-maatalouskauppiaana vuonna 1987 ja perusti urheiluliike Elmo-Sportin myöhemmin vuonna 1991. Kallen lapset Marika Suni-Kähtävä ja Mikko Suni jatkavat yrittäjinä perheyrityksessä. Yrityksessä on kehitetty ennakkoluulottomasti ja pitkäjänteisesti nettikauppaa kivijalkakaupan rinnalla ja tämä on mahdollistanut myös paikallisille asiakkaille paremmat valikoimat. Yritys on Kauppalehden nimeämä Menestyjäyritys 2015, jossa myös palvelu pelaa. Asiakaskuntaa keräävät laajasti myös erilaiset yrityksen teemapäivät ja tapahtumat.

 

Kalajoen Vuoden Maaseutuyritys 2015

Kalajoen Vuoden Maaseutuyritys 2015 on Sorvari Vesa ja Pasi Yhtymä, jossa tuotantosuuntana on lihasikojen kasvatus. Tila on kehittänyt tuotantoaan voimakkaasti, tilan pinta-ala on 2,5-kertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana. Voimakkaan tuotannon kehittämisen ansiosta tila on saanut peltoviljelyn tehokkaaksi ja maatilalla on myös turkistarha. Tilan toiminta antaa hyvän ja luotettavan julkisuuskuvan suomalaisesta maanviljelystä ja kotimaisen elintarvikkeen tuotannosta.

 

Matkailumajakka 2015 -palkinto Taisto Alasimille

Kalajoen Matkailumajakka 2015 –palkinnon saa Taisto Alasimi / Kalajoen Ilmailukerho ry. Taisto Alasimi on ollut merkittävässä roolissa Kalajoen lentokenttä- ja ilmailutoimintojen kehittämisessä. Alasimi on mahdollistanut ja tehnyt töitä alueella järjestettävien tapahtumien eteen, luonut puitteita ja olosuhteita erilaisille ilmailu- ja moottoriurheilutapahtumille. Alasimi on saanut Kalajoelle tapahtumia, jotka hyödyttävät laajasti matkailu- ja palvelualan toimijoita sekä edistävät Kalajoen tunnettuutta ja imagoa myös Kalajoelle uusissa kohderyhmissä.

 

Lisätietoja:
elinkeinojohtaja MIia Himanka
Puh. 044 4691 246
miia.himanka@kalajoki.fi

kaupunginjohtaja Jukka Puoskari
Puh. 044 4691 246

sekä
maaseutujohtaja Antti Pulkkinen
Puh. 044 4691 251.