Kesäkausi huipentuu Kalajoen Venetsialaisiin

Venetsialaiset muuttavat Hiekkasärkkien liikennejärjestelyjä väliaikaisesti lauantaina

Kalajoen Venetsialaisia juhlitaan perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna 24.-25.8.

Venetsialaiset on yksi Kalajoen suurimmista ja vilkkaimmista yleisötapahtumista, joka huipentuu lauantaina Hiekkasärkkien rantahietikolla järjestettävään Suomen suurimpiin lukeutuvaan ilotulitukseen. Hiekkasärkille saapuu lauantai-illan aikana merkittävä yleisö- ja automäärä, minkä vuoksi liikennejärjestelyihin tehdään muutoksia kolmen ruuhkaisimman tunnin ajaksi klo 21-24.

Merkittävimpänä muutoksena on Matkailutien liikenteen muuttaminen yksisuuntaiseksi klo 21 alkaen. Ajosuunta on ABC:n risteyksestä Tapion Tuvan suuntaan eli Hiekkasärkkien alueelle ajetaan autoilla sisään ainoastaan ABC:n liittymästä. Tapion Tuvan kohdalla oleva liittymä Hiekkasärkkien suuntaan suljetaan, ja toinen ajokaista jää vapaaksi pelastusajoneuvoille. Yksisuuntainen ajosuunta koskee kaikkia moottoriajoneuvoja, myös alueella työskenteleviä sekä takseja.

Keskuskarin ja Tuomipakkain alueilta poispäin tuleva liikenne ohjataan 8-tietä kohti vain Usvametsäntien kautta. Alueella on liikenteenohjaajia sekä opastavia liikennemerkkejä ja puomeja. Myös 8-tien nopeusrajoitusta alennetaan Hiekkasärkkien kohdalla tilapäisesti (60 km/h).

Pysäköintialueita löytyy mm. Kylpylähotelli Sanin edustalta ja JukuParkin molemmista päädyistä, lentokentältä sekä Viihdekeskus Merisärkän, Lokkilinnan, Rantakallan ja Raviradan edustalta. Alueelle saapumiseen ja sieltä poistumiseen kannattaa varata aikaa ja malttia. Toivottavaa on, että lähellä asuvat liikkuisivat kävellen, polkupyörillä tai kimppakyydeillä.

 

Ohjelma huipentuu ilotulitukseen klo 23 (säävaraus)

Venetsialaisten ohjelmatarjonta on perinteisesti runsas. Juhlinta aloitetaan perjantaina Kalajoen keskustassa Venetsialaisvalvojaisten merkeissä. Lauantaina päivällä ohjelmassa on mm. vanhojen autojen paraati sekä Lasten Venetsialaiset Kalajoen kesäteatterilla. Viihdekeskus Merisärkällä esiintyy perjantaina Juha Tapio ja lauantaina Tuure Kilpeläinen. Suomen tunnetuin dj-artisti Alex Kunnari puolestaan tanssittaa väkeä Ravintola Dyynissä molempina iltoina.

Venetsialaisten huipennuksena on mahtipontinen, 6 minuuttia kestävä Tulisärkät -ilotulitus, jossa hyödynnetään Hiekkasärkkien ainutlaatuista dyynimaisemaa ja Venetsialaisten teemaa. Ilotulituksen aikana taivaalle piirtyy mm. kuvaelmia kalaparvista palmuihin ja aurinkoon sekä Linnunradan ihmeisiin. Ilotulitus järjestetään Särkkien rantahietikolla lauantaina klo 23 (säävaraus). Ilotulituksen lisäksi rannalle sytytetään illan hämärtyessä satoja ulkotulia.

Venetsialaisten ohjelma löytyy osoitteessa www.visitkalajoki.fi/venetsialaiset

Lisätietoja antavat: Kalajoki Matkailuyhdistys ry myynti- ja markkinointipäällikkö Johanna Nakkula, p. 046 923 5530, johanna.nakkula@visitkalajoki.fi

Jokilaaksojen Pelastuslaitos, Palopäällikkö Kauko Himanka kauko.himanka@jokipelastus.fi, p. 044 429 6241

 

Kartta alueen liikennejärjestelyistä löytyy suurempana tästä.