Kesäkausi huipentuu Kalajoen Venetsialaisiin

Hiekkasärkkien liikennejärjestelyitä muutetaan väliaikaisesti la 26.8.2017 klo 21-24

Kalajoen Venetsialaisia juhlitaan tulevana viikonloppuna 25.-26.8. Venetsialaiset on yksi Kalajoen suurimmista ja vilkkaimmista yleisötapahtumista. Ohjelma on tänä vuonna monipuolisempi kuin koskaan. Hiekkasärkkien ravintoloissa ja terasseilla soi livemusiikki ja karaoke. Rantakallassa on Venetsialaistanssit ja Viihdekeskus Merisärkällä esiintyy perjantaina Jari Sillanpää sekä lauantaina Tuure Kilpeläinen. Muushimestarit puolestaan tanssittavat väkeä Ravintola Dyynissä molempina iltoina. Venetsialaisia juhlitaan perjantaina myös Kalajoen keskustassa, jossa järjestetään mm. Iltatori ja Zetor-kyyditystä klo 15-18. Lasten Venetsialaisia vietetään lauantaina Kalajoen Kesäteatterilla klo 13.

Venetsialaiset huipentuvat lauantaina ilotulitukseen, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista. Ilotulitus järjestetään Hiekkasärkkien rantahietikolla klo 23 (säävaraus). Alueelle saapuu illan aikana merkittävä yleisö- ja automäärä, joten ruuhkaan kannattaa varautua. Liikenteen sujumisen ja turvallisuuden parantamiseksi Hiekkasärkkien liikennejärjestelyihin tehdään yhteistyössä viranomaisten kanssa mittavia muutoksia vilkkaimman kolmen tunnin ajaksi lauantaina klo 21-24.

Merkittävimpänä muutoksena on Matkailutien liikenteen muuttaminen yksisuuntaiseksi. Ajosuunta on ABC:n risteyksestä Tapion Tuvan suuntaan. Toisin sanoen klo 21 alkaen Hiekkasärkkien alueelle ajetaan autoilla sisään ainoastaan ABC:n liittymästä. Tapion Tuvan kohdalla oleva liittymä Hiekkasärkkien suuntaan suljetaan. Tällöin toinen ajokaista jää vapaaksi pelastusajoneuvoille. Yksisuuntainen ajosuunta koskee kaikkia moottoriajoneuvoja, myös alueella työskenteleviä sekä takseja. Keskuskarin ja Tuomipakkain alueilta poispäin tuleva liikenne ohjataan 8-tietä kohti vain Usvametsän-tien kautta. Liikenteen sujuvuutta opastetaan liikennemerkein ja puomein. Lisäksi alueella on liikenteenohjaajia. Myös 8-tien nopeusrajoitus muutetaan Hiekkasärkkien kohdalla tilapäisesti (60 km/h).

Pysäköintialueita löytyy mm. Kylpylähotelli Sanin edustalta ja JukuParkin molemmista päädyistä, lentokentältä sekä Viihdekeskus Merisärkän, Lokkilinnan, Rantakallan ja Raviradan edustalta.

Toivottavaa on, että lähellä asuvat liikkuisivat kävellen, polkupyörillä tai kimppakyydeillä. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, viimeistään klo 21-22 aikoihin. Alueelle saapumiseen ja sieltä poistumiseen kannattaa myös varata aikaa ja malttia.

Venetsialaisten ohjelma löytyy www.visitkalajoki.fi/venetsialaiset

Lisätietoja antavat: Kalajoki Matkailuyhdistys ry myynti- ja markkinointipäällikkö Johanna Nakkula, p. 046 923 5530, johanna.nakkula@visitkalajoki.fi

Jokilaaksojen Pelastuslaitos, Palopäällikkö Kauko Himanka kauko.himanka@jokipelastus.fi, p. 044 429 6241