Kesän lukukampanjat kirjastoissa

Kesän aikana on mahdollisuus osallistua useaan eri lukukampanjaan, jotka on suunnattu eri ikäisille lukijoille.

Aarrejahti on lasten ja perheiden lukukampanja, jossa on kuusi lukemiseen ja kesään liittyvää tehtävää. Hae oma lukupassisi kirjastosta ja aloita aarrejahti! Passissa on lukuvinkkejä, mutta voit lukea mitä tahansa kirjoja. Passin palauttaneet voivat osallistua myös arvontaan jättämällä yhteystiedot kirjaston asiakaspalveluun. Aarrejahti jatkuu 31.8. asti.

300 minuutin lukuhaaste sisältää kolme haastetta eri ikäisille lukijoille. Lukuhaaste 1 on suunnattu alakouluikäisille, mutta koko perhe voi myös yhdessä suorittaa lukuhaastetta. Lukuhaaste 2 on suunnattu yläkoululaisille ja alakoulun 4.-6. luokkalaisille. Lukuhaasteissa 1 ja 2 luetaan kymmenen minuuttia kerrallaan, 30 eri tyylillä. Lukuhaaste 3 on suunnattu toisen asteen opiskelijoille ja sitä vanhemmille. Lukuhaasteessa luetaan 30 minuuttia kerrallaan kymmenellä eri tyylillä. Hae oma haastelappusi kirjastosta. Haasteen suorittaneet voivat osallistua myös arvontaan jättämällä yhteystietonsa kirjaston asiakaspalveluun 31.8. mennessä.

Dekkarin ystäville suosittelemme Pohjoista dekkarihaastetta, jossa sukelletaan dekkareihin yhdeksän haastekohdan avulla. Dekkarihaasteen lomakkeita saa kirjastosta ja Tiekkö-verkkokirjaston etusivulta Tapahtumat-osiosta.