Kirjastojen ovet aukeavat jälleen asiakkaille

Kesäkuun 1. päivä kirjaston palvelut avautuvat jälleen asteittain laajempaan käyttöön. Kirjastoon voi tulla ja lainattavaa saa etsiä rauhassa, mutta pidempiaikaista oleskelua tiloissa suositellaan vielä välttämään. Aluehallintovirasto ohjeistaa ehkäisemään tarpeettomia fyysisiä kontakteja, joten yhtäaikaisten asiakkaiden määrää kirjastotilassa voidaan tarvittaessa rajata, jotta voidaan turvata riittävä väljyys. Palvelujen avaamisessa keskitytäänkin asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen niin, että tiloissa vietetty aika on niin lyhyt kuin mahdollista ja vähintään 1–2 metrin turvavälejä noudattaen.

Lainauksen, palautuksen, varausten noudon sekä lehtien lukemisen lisäksi asiakastietokoneet ovat käytössä asioiden hoitamiseen, mutta niiden määrää on tilapäisesti vähennetty. Kopiointi, tulostaminen ja skannaus on mahdollista. Pelihuone, varattavat tilat ja kahvila ovat vielä suljettuna. Kirjaston tapahtumat jatkuvat syksyllä koronatilanteen niin salliessa.

Uutuuskirjallisuutta on saapunut luettavaksi tasaiseen tahtiin maaliskuusta eteenpäin. Asiakkaat ovat myös ahkerasti palauttaneet lainojaan, joten tuoretta lainattavaa riittää, vaikka kirjastossa ei pääsisi heti kesäkuun ensimmäisinä päivinä käymään. Toukokuun aikana varauksia on voinut noutaa sopimalla noutoajan. Varausten noutoaika on toistaiseksi tavallista pidempi, jotta vältetään asioinnin ruuhkautuminen kesäkuun alussa.

Asiakaspalvelutiskeille on asennettu suojat. Turvavälien säilyttämisen vuoksi istumapaikkoja on harvennettu. Kirjasto suosittelee käteismaksujen sijaan korttimaksamista ja muistuttaa, että sulun aikana asiakkaille ei ole kertynyt myöhästymis- tai muistutusmaksuja. Myös aiemmin kertyneet maksut voi maksaa myöhemmin. Kirjastosta toivotaan, että asiakkaat huomioivat kirjastokäynneillään edelleen korona-ajan ohjeistukset eli huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Pääkirjasto 1.6. – 31.8.

Ma Ti Ke To Pe La
10 – 20 10 – 16 10 – 16 10 – 20 10 – 16 suljettu

Itsepalveluna: Maanantaisin ja torstaisin klo 10-12 ja 19-20 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-12.

Himangan kirjasto 1.6. – 31.8.

Ma Ti Ke To Pe La
12 – 19 12 – 19 12 – 19 12 – 19 11 – 16 suljettu

Kirjastoauto Kirjameri

Kirjastoauto kiertää uuden kesäaikataulun mukaisesti 1.6. – 18.6. ja 1.8. – 31.8. Kirjastoauto ei liikennöi 19.6. – 31.7.2020. Aikataulun saa kirjastosta ja kirjaston kotisivuilta.