Koko kylä talkoilee

Siivoustalkoilla saadaan paikat siistiksi ja lisätään yhteisöllisyyttä.

Kalajoen yrittäjäyhdistys kannustaa jokaista osallistumaan siivoustalkoisiin maanantaina 25.4.2016 klo 14 - 18.

Tavoitteena on, että siivotaan omat nurkat ja autetaan samalla naapuriakin. Siistitään paikat ja samalla lisätään yhteisöllisyyttä. Yrittäjäyhdistyksen hanketyöntekijä ja keskustaemäntä Mari Palin kertoo: – Idea siivoustalkoisiin lähti paikalliselta yrittäjältä. Haluammekin kannustaa jokaista tarttumaan toimeen ja siksi haastamme kaikki kalajokiset mukaan siivoustalkoisiin. Yhdessä tekemällä saamme siistin ympäristön ja samalla hyvän mielen. Moni yrittäjä on ilmoittautunut mukaan, samoin kuin kaupunki ja muutama oppilaitos. Kalajoen matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Honkonen lisää: – Mielestäni idea on ihan loistava, koska siivoaminenkin on hauskempaa porukalla ja näkyvää jälkeä tulee nopeasti.

Kylänraitille talkoilemaan tulevat voivat kokoontua Kauppa-Jengin pihalla klo 16 ja 17, josta lähdetään ohjatusti siivoamaan eri kohteita. Kahvila MinRose tarjoaa talkookahvit, Ekopuoti Pisara jaksamisjuomat, S-market vissyt ja K-market Herkkutori makkarat. Roskalavan keskustaan tarjoaa Jätehuolto P. Pääkkönen.

 

Siisti Biitsi -siivoustalkoot Hiekkasärkillä

Hiekkasärkillä talkoillaan samana päivänä ja alueen yritykset osallistuvat samalla Siisti Biitsi -kampanjaan. Siisti Biitsi -kamppanja on Pidä Saaristo Siistinä Ry:n rantojen siivoustalkookampanja, jonka tarkoituksena on siivota rannat yhdessä kesäkuntoon meille, eläimille ja luonnolle.

Surf Centerin Sanna Päivärinta kertoo, että he ovat olleet useana vuonna kampanjassa mukaan. – Särkkäin alueen yrittäjät siivoavat rannalla oman alueensa. On hyvä saada monta yritystä mukaan kampanjaan, jotta saadaan isompi alue siistittyä.

 

Lisätietoja:

Mari Palin
Keskustaemäntä
Kalajoen yrittäjät ry
Puh. 045 647 9566
mari.palin@kalajoenyrittajat.fi