Koronarajoitusten asteittainen purku Kalajoella

Kalajoki Koronatiedotus

Valtioneuvoston 4.5.2020 antamien linjausten mukaisesti Kalajoen kaupunki avaa palveluita asteittain.

SOSIAALIPALVELUT

Asumispalveluyksikköjen vierailut äitienpäivän aikana
STM ohjeen mukaisesti asumispalveluyksiköissä vierailuja vältetään vielä toistaiseksi.

Kalajoen kaupunki järjestää omaiselle mahdollisuuden tavata asumisyksikössä asuvaa läheistään sunnuntaina 10.5.2020 äitienpäivänä lasiseinän takaa. Olemme resurssoineet henkilökuntaa tätä varten. Koronavirustilanteen vuoksi pyydämme, ettei äitienpäivänä tuotaisi lahjoja eikä muistamisia. Jos et pääse paikalla, voit myös ilahduttaa läheistäsi esimerkiksi puhelinsoitolla.

Jos haluat tavata asumisyksikössä asuvaa läheistäsi lasiseinän takaa tai sopia soittoajan, otathan yhteyttä hoitohenkilökuntaan ja sovithan ajankohdasta etukäteen. Hoitohenkilökunta tietää varautua tuloosi tai puhelinsoit-toosi ajoissa. Suosittelemme tapaamista tai puhelinsoittoa tapahtuvaksi mieluiten klo 10-16 välisenä aikana.

Monitoimikeskukset Maakari ja Kuunari sekä kuntouttava työtoiminta
Kuntouttava työtoiminta ja monitoimikeskukset avataan 1.6.2020 alkaen porrastetusti. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä ja tarvittaessa myös ryhmämuotoisena. Monitoimikeskusten osalta toimintaa on kesäkuussa pienimuotoisesti ja elokuun alusta normaalisti. Avotyötä ei järjestetä kesän aikana.

 

KALAJOKI AKATEMIA

Liikuntapaikat
Ulkoliikuntapaikat avataan 14.5.2020 ja sen jälkeen muut liikuntapaikat alla olevan listauksen mukaisesti. Liikuntapaikoilla tulee noudattaa valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia.

Kalajoen kaupunki varmistaa turvallisuuden sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta rajaamalla asiakasmääriä sekä ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä.

Liikuntapaikoilla, ohjatuissa tapahtumissa ja ryhmätoiminnassa saa olla maksimissaan 10 osallistujaa 31.5.2020 saakka, joista vähintään 1 on ohjeiden noudattamisesta vastaava valmentaja tai ohjaaja.

Urheilu- ja jalkapallokenttä ovat laajoja alueita, joille voidaan muodostaa erillisiä toiminta-alueita (liikuntapaik-koja), joilla 10 hengen ryhmät toimivat. Jalkapallokentällä on kaksi erillistä kenttäpuoliskoa, jolla kummallakin voi toimia erillinen ryhmä, kun nurmikentän olosuhteet sen sallivat ja nurmikentät ovat avatut harjoittelukäytölle.

Urheilukentällä on mahdollista toimia kolmessa erillisessä ryhmässä. Yksi nurmialueella, toinen juoksuradalla ja kolmas urheilukentän heitto- tai hyppylajien päädyissä. Nurmialue avataan harjoituskäyttöön sen kunnon niin salliessa ja asiasta tiedotetaan erikseen.

Kaikessa harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan.

Henkilömäärärajoitusta lievennetään 1.6.2020 alkaen 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön, jolloin myös muut kaupungin ylläpitämät liikuntapaikat avataan. 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa sekä harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti.

Kirjasto

Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 esityksen kirjastoaineiston uloslainauksen toteuttamisesta sekä kirjastojen ja kirjastoauton kesäaikataulusta ja toiminnasta. Asiasta tiedotetaan päätöksen jälkeen.

Virta -Sali
Kalajoki Akatemia ei järjestä Virta -salissa toimintaa 1.6. – 31.7.2020.

Ventelä -yhteisöjen talo
Ventelän talolla ryhmät eivät kokoonnu 1.6. – 31.7.2020, johtuen Valtioneuvoston suosituksesta koskien +70 -vuotiaiden kokoontumisrajoituksia.

Leiritoiminta
Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 esityksen kesäleiritoiminnan ja urheilukoulujen järjestämisestä. Asiasta tiedotetaan päätöksen jälkeen.

Uimahalli/Kylpylä Sani Fani
Tavoitteena on avata uimahalli ja kylpylä SaniFani 10.6.2020 mennessä. Avaamisen edellyttämiä erityisjärjestelyjä valmistellaan jo, mutta kylpylä odottaa vielä Aluehallintoviraston tarkempia ohjeistuksia.  Avaamispäivä vahvistetaan niin pian kuin mahdollista.

 

OPETUSPALVELUT

Lukio
Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 esityksen lukio-opetuksen toteuttamisesta etäopetuksena lukukauden loppuun saakka.

Perusopetus
Sivistyslautakunta käsittelee 12.5.2020 perusopetuksen käynnistämiseen liittyviä toimenpiteitä. Vanhempia ja oppilaita tiedotetaan Wilma -kanavan kautta.

 

VARHAISKASVATUSPALVELUT

Varhaiskasvatuspalvelut toimivat normaaliolojen palvelurakenteella 14.5.2020 alkaen, noudattaen korona-ajan toimintaohjeita turvallisuudesta ja hygieniasta.

TERVEYSPALVELUT

Valtioneuvosto ei antanut uusia määräyksiä koskien terveyspalveluita. Terveyspalvelujen poikkeusolosäädökset jatkuvat entisenlaisina.

Kaikkien kalajokisten infektiovastaanottona toimii Himangan terveysasema, muiden kuin hengitysinfektiopotilaiden potilaiden hoito toimii normaalisti Kalajoen terveyskeskuksessa.

Kuntoutuspalveluja laajennetaan asteittain niin, että ne toimivat normaaliajan miehityksellä 1.6.2020 alkaen.

Neuvolapalvelut laajennetaan asteittain niin, että ne toimivat normaaliajan miehityksellä 1.6.2020 alkaen.,

Lapsiperheiden kotipalvelu käynnistyy 1.6.2020 alkaen asteittain.

 

KAUPUNGINTALO

Kaupungintalo pidetään suljettuna 31.7.2020 saakka, työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot osoitteessa www.kalajoki.fi/yhteystiedot

Tästä klikkaamalla löydät suoraan muutamien palveluiden yhteystietoja. Huomioithan, että sivuilla mainitut aukioloajat/vastaanottoajat eivät pidä paikkaansa poikkeusolojen aikana.

Asiakirjoja voi jättää vastaanottajan nimellä varustetussa kirjekuoressa kaupungintalon ulkopuolella olevaan valkoiseen postilaatikkoon.

 

Avattavat palvelut*

14.5.2020 1.6.2020
Sosiaalipalvelut
Maakari ja Kuunari              X
Kuntouttava työtoiminta              X
Laspiperheiden kotipalvelut              X
Kalajoki Akatemia
Ulkoliikuntapaikat              X
Nurmikentät**
Muut liikuntapaikat              X
Kirjasto***
Leiritoiminta***
Opetuspalvelut
Esi- ja perusopetus              X
Lukio***
Varhaiskasvatuspalvelut
Varhaiskasvatus              X
Terveyspalvelut
Kuntoutus              X
Neuvola              X

*Avattavien palveluiden laajuus esitetty tekstissä
** Avaamisesta erillinen tiedote, kun nurmikenttien olosuhteet sen sallivat
*** Käsitellään sivistyslautakunnassa 12.5.2020