Koronarokotukset 12-15-vuotiaille käynnistyvät

oranssi rokotepohja

Koronarokotukset 12-15-vuotiaille käynnistyvät. Rokotukset hoidetaan pääasiassa kouluilla. Lisätietoa oppilaille ja heidän vanhemmilleen välitetään Wilman kautta.

Koronarokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Yli 12- vuotiaille lapsille ja nuorille voidaan käyttää BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax -rokotteita. Molemmat ovat mRNA-rokotteita.

Alaikäinen voi päättää itse rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän on ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä tekemään päätöksen itse. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

Rokotukset tapahtuvat Kalajoella, Himangalla ja Merijärvellä pääsääntöisesti kouluilla lähiviikkojen aikana. Rokotukset käynnistyvät Merenojan yhtenäiskoululla 12.-13.8.2021

Annamme tarkemmat ohjeet käytänteistä Wilman välityksellä muutamaa päivää ennen suunniteltuja koulujen rokotuspäiviä.

Jos lapsi/nuori haluaa vanhemman mukaan rokotukseen, voi ajan varata normaalisti ajanvarauksen kautta tai nuoren pankkitunnuksilla sähköisestä ajanvarauksesta.