Koronarokotukset alkavat Kalajoella

Covid logo

Koronarokotukset ovat käynnistymässä Kalajoella.
Ensimmäiset rokoteannokset saapuvat viikolla 2.

Rokotteet annetaan THL:n määrittämän järjestyksen mukaisesti. Tarkemmat tiedot koronavirusrokotteista ja rokotusjärjestyksestä ym. löytyvät oheisesta linkistä: https://bit.ly/2MAtK8I

Rokotusten järjestäminen koordinoidaan sairaanhoitopiireissä. Kunnat ja kuntayhtymät vastaavat rokotusten järjestämisestä alueellaan. Kalajoen kaupunki tiedottaa omalta osaltaan, mitkä ryhmät ovat milloinkin rokotusvuorossa sekä mistä ja milloin rokotuksen voi saada. Rokotukset annetaan ensiksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

 

Koronarokotukset viikoilla 2-5

Kohderyhmänä ovat koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Rokotukset toteutetaan alla kerrottavalla tavalla edellyttäen, että rokotteita saadaan suunnitelman mukaan. Rokotetulle annetaan kirjallinen ohje rokotuksen yhteydessä.

Viikko 2

  • Todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta sekä todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen henkilökunta ja ensihoidon henkilökunta

Kalajoella

o   infektioyksikön ja ensiavun henkilökunta, sis. infektioyksikön laitoshuolto

o   päivystysvastaanoton henkilökunta, sis. laboratorio ja röntgen

o   vuodeosaston henkilökunta

o   ensihoidon henkilökunta

  • Viikolla 2 annettavat rokotteet annetaan Kalajoen terveyskeskuksen vastaanotolla. Rokotteen saavalle henkilöstölle ilmoitetaan rokotusajankohdasta yksikkökohtaisesti esimiesten kautta.

 

Viikko 4 tai 5

  • Sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat

Kalajoella

o   Iäkkäiden tehostetun palveluasumisen henkilöstö ja asukkaat (Mäntyrinne, Maininki ml. Kaarnakoti, Salmenranta, Iltarusko, Kuusikoti)

  • Tehostetun palveluasumisen yksiköiden henkilökunta ja asukkaat rokotetaan yksiköissä. Asukkaiden rokottamiseen pyydetään lupa hänen omaiseltaan tai edunvalvojaltaan, mikäli asukas itse ei ole kykenevä antamaan suostumusta. Täsmällisestä rokotusajankohdasta ilmoitetaan erikseen esimiesten kautta.

 

Henkilöstön rokottaminen

Rokotteen ottaminen on henkilöstölle vapaaehtoinen mutta työnantajan näkökulmasta toivottava. Henkilöstöä kehotetaan harkitsemaan suhtautuminen rokotteen ottamiseen etukäteen, jotta rokotteita voidaan varata oikea määrä eikä niitä mene hukkaan. Mikäli työntekijä päätyy siihen, että hän ei ota rokotetta, hän voi olla yhteydessä esimieheensä keskustellakseen työtehtäviensä suorittamisesta jatkossa.

Rokotetta ei suositella annettavaksi raskaana olevalle.

 

Seuraavat rokotettavat ryhmät ja aikataulu

Aikataulu seuraavien rokotettavien ryhmien osalta annetaan, kun tieto rokotteiden saatavuudesta ja toimitusajankohdista täsmentyy.