Koronarokotukset alkoivat Kalajoella

Kuvassa Heidi Rönn sai ensimmäisenä kalajokisena koronarokotteen. Rokotteen pisti Satu Lapinoja. Koronarokotukset alkoivat Kalajoella torstaina 14.1.2021. Ensimmäisestä 90 rokotteen erästä sai rokotteen infektioyksikön, ensiavun, päivystysvastaanoton, vuodeosaston ja ensihoidon henkilökunta. Henkilökunta on osallistunut rokotuksiin aktiivisesti ja positiivisesti.

Ensi viikolla Kalajoelle saadaan uusi erä rokotteita, suunnilleen saman verran kuin ensimmäinen eräkin oli. Silloin on tarkoitus aloittaa myös iäkkäiden tehostetun palvelun toimintayksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokottaminen. Tavoite on, että tehostetun palvelun toimintayksiköt saadaan rokotettua helmikuun loppuun mennessä.

Toiveena on, että iäkkäiden ja riskiryhmien rokottamiseen päästään myös mahdollisimman pian. Tämän hetkisen tiedon mukaan nämä rokotukset menevät kuitenkin ainakin maaliskuulle.

Rokotteita saattaa tulla hyvinkin nopealla aikataululla.

Iäkkäiden ja heidän omaisten kannattaa seurata Kalajoen kaupungin nettisivuja ja facebook-sivuja. Näissä kanavissa ilmoitetaan heti, kun on jotain uutta tiedotettavaa rokotteiden suhteen.

Koronarokotteet ovat suomalaisille ilmaisia. Rokotettavat saavat myös tehosterokotteen.

Rokotteet annetaan THL:n määrittelemän järjestyksen mukaisesti.

Koronarokotusten järjestelyistä Kalajoella vastaa tartuntataudeista vastaava lääkäri ylilääkärin sijainen Mervi Manninen, osastonhoitajat Outi Kalliokoski ja Satu Lapinoja.