Koronatiedote 19.11.2021

Koronatiedotus

Kalajoen koronatilanne

Kehitysvammaisten asumisyksikkö Ryhmäkoti Puistolan työntekijällä on tänään todettu koronavirustartunta. Tilanne on selvitetty ja altistuneet on kartoitettu. Viranomaisilla on käsitys tartunnan alkuperästä. Puistolan asukkaille virallisia karanteeneja ei ole määrätty eikä vakavaa vaaraa tartunnasta ole aiheutunut yksikön asukkaille tai siellä vierailleille. Työntekijä on noudattanut terveysturvallisuusohjeita asiakastyössä.

Puistolan tilannetta seurataan viranomaisten toimesta tarkasti ja yksikön asukkaita ja henkilökuntaa kannustetaan matalalla kynnyksellä testiin rokotusstatuksesta riippumatta, mikäli koronavirusinfektioon sopivia oireita havaitaan. Varotoimena Lyhty-hoitojaksolle tulijat on tänään peruttu. Vierailuja yksikköön suositellaan tekemään vain erityisen harkinnan mukaan.

Tartuntatilanne Kalajoella on edelleen rauhallinen ja viikon aikana on todettu kolme uutta tartuntaa. Tartunnat ovat ns. satunnaistartuntoja, joissa tartunnanlähde on tiedossa tai siitä on vahva epäily, eivätkä nämä tapaukset liity laajempiin ketjuihin.

 

Mervi Manninen
Vs. ylilääkäri
Kalajoen terveyskeskus