Koronatiedote 2.6.2021

koronatiedotuksen kuva, orassi taustakuva

Viimeisten päivien aikana ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa tai altistumisia.

Viimeiset karanteenit päättyvät tulevina päivinä. Muistutamme, että oireettomuus tai negatiivinen testitulos eivät päätä karanteenia, vaan ne tulee saattaa loppuun. Vierailukiellot Kaarnakotiin ja Maininkiin päättyvät 4.6. Yksiköissä saa vierailla normaalisti 5.6. jälkeen normaalisti aiempia varotoimia noudattaen.

Useimmista viime viikkoina Kalajoella todetuista tautitartunnoista on saatu sekvenssointituloksia THL:stä. Kyseessä ei odotuksista huolimatta ole ollut ns. Intian variantti vaan tavanomaisempi koronavirustyyppi. Tämä on näkynyt myös siinä, että jatkotartuntoja on tullut vain tavanomaisia määriä eikä erityisen herkästi leviävää tartunta-aaltoa tullut, kuten Soiten tilanne huomioiden alkuvaiheessa pelättiin.

Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä on todennut, että epidemia on nyt alueellisesti perustasolla. Kalajoen ilmaantuvuusluku on kuitenkin vielä maakunnan 3. korkein. Tilanne on kehittymässä oikeaan suuntaan, mutta suosittelemme kuitenkin vielä toimimaan huolellisesti, jotta tilanne säilyy nykyisellään. Tämän vuoksi on perusteltua, että esim. tulevan viikonlopun valmistujaisjuhlat järjestettäisiin mahdollisimman pienimuotoisesti ja koronaturvallisuusohjeita noudattaen.

Pohjois-Pohjanmaan Avi on poistanut kokoontumisrajoitukset alueelta. Mikäli tuleville viikoille suunnitellaan isompia tapahtumia, tulee järjestäjän tehdä yhteistyötä kuntien terveysviranomaisten kanssa. Viranomaiset voivat tarvittaessa ohjeistaa tartuntatautilain mukaisesti tilannekohtaisten ohjeiden laatimisessa. Suosittelemme, että 13.6. saakka ei järjestettäisi yli 50 hlön tapahtumia. Tällä tavoin voimme varmistua siitä, että koronatilanne jatkuu Kalajoella rauhallisena. Mikäli yleinen koronatilanne ei olennaisesti muutu, voidaan kokoontumissuositusta väljentää.

Tarkastelemme tilannetta seuraavan kerran 9.6.2021.

Yhteys oman kunnan viranomaisiin tapahtumia suunniteltaessa

Tilaisuuden järjestäjän velvollisuus on seurata ja huomioida aluehallintoviraston lisäksi kunnan tekemiä päätöksiä tilaisuuksien henkilömääristä sekä muista edellytyksistä. Järjestäjän tulee tehdä yhteistyötä kuntien terveysviranomaisten kanssa, jotta viranomaiset voivat tarvittaessa ohjeistaa tartuntatautilain mukaisesti tilannekohtaisten ohjeiden laatimisessa.